Dosya masrafi iade aldiktan sonra itiraz
Merhaba
Banka ya bir şikayette bulundum tüketici hakem heyetine banka kredi masrafları gibi ücretlerin kesintisini iade aldım. Yalnız tüketici hakem heyeti tutar toplaminda biraz fazla yazmış. Banka beni arayarak fazlasını talep etmediğime dair bir imza aldı ve ödemeyi yaptı. Buraya kadar herşey normal.
5 gün önce banka bana bir ihtar göndermis on inceleme duruşmasina hazırlık tutanağı yazıyor. Hem tutarı yanlış hesapladigi için tüketici hakem heyetinin kararının iptalini hemde ödenen ücretin tüm masrafları avukat vekaletvs. Ücretleri ben karsilayarak geri ödememi ıstiyorlar.
ilk defa böyle birseyle karşılaşıyorum ve ne yapmam Bankadan dosya masrafı için tüketici hakem heyetine başvurdum. iade yapıldı fakat simdi bana ihtar göndermişler ve son sayfa ektedir. ne yapmam gerektiğini nereye başvurmam gerektiğini bilmiyorum bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz.
1 haftam kaldı.
yardımlarınizi bekliyorum.
Dosya masrafi iade aldiktan sonra itiraz
Merhaba
Tüketici hakem heyetine bankanın benden almış olduğu 347 tl lik dosya masrafıni şikayet ettim. Tüketici hakem heyeti yanlışlıkla toplam kısmına 500 tl yazmış. Banka beni arayarak hatayı anlattı ve fazla ödeme istemediğime dair bir imza alarak 347 tl nin hesabıma iadesini gerçekleştirdi. Buraya kadar herşey normal.
Fakat 5 gün önce bana bir ihtar geldi bankadan hem hakem heyetinin yanlış tutar yazdığıni ve kararın iptalini istiyor ve bana iade ettikleri paranın geri ödenmesini ve avukat vekalet ücretlerininde benim ödememi istiyorlar.
Ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum süremde kısıtlı.
Sizlerden yardım bekliyorum.
http://www.dosya.tc/server12/JEcSoG/AYC001.jpg.html
Cevap: Dosya masrafi iade aldiktan sonra itiraz
Alıntı:
ccash53 rumuzlu üyeden alıntı
fazla ödeme istemediğime dair bir imza alarak
sizde varmı bu belgenin bir örneği?
Vardı ama iade ettiklerinde attım.
belgede hatırladığım kadarıyla ödemenin 347 tl sinin yapılmasını geri kalan kısmını talep etmeyeceğimi kabul ederim gibi birşey yazıyordu
Davalı taraf siz olduğunuz için, davaya cevap verme zorunluluğunuz bulunmamakta, davacı banka iddia ettiği hususları ispat etmekle yükümlü, eğer cevap vermek isterseniz, sadece 347 tl yi aldığınızı belirtip diğer hususlar hakkında açıklama yapmak zorunda da değilsiniz, zira ödemeye ilişkin belgede de bu görülecektir, şu aşamada yapmanız gereken başka da bir şey yok.
Isterseniz tüm gelen evragi gondereyim size çünkü yazida bu kesintilerin olacağından kişinin bilgisi vardır. Gibi yazılar yazmışlar ayrıca 10.000 tl kredi kullandigim halde 31.500 tl kullanmistir yazmışlar. Rica etsem gelen metni bi inceleyebilirmisiniz.
http://www.dosya.tc/server12/2rx3tY/YeniBelge.pdf.html
Konu güncel!!!
Bi iki avukatla konuşmama istinaden savunma dilekçesi vermenin en iyi olacağı bilgisini aldım beni daha aydınlatabilirmisiniz?
Savunma dilekçesi örneği gönderirseniz sevinirim teşekkürler
Tüketici mahkemesinde, tüketici hakem heyeti kararına itiraz davası mı açıldı?
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Tüketici mahkemesinde, tüketici hakem heyeti kararına itiraz davası mı açıldı?
evet emrah bey ve cuma gunu son gunum
Tutarı yanlış yazmış tüketici hakem heyeti banka beni aradı doğru olan tutarı ödedi. simdi hem yanlış yazmışlar hemde ödediğim parayı iade edin diyor.
GÜNCEL!!!
BİR DİLEKÇE YAZDIM CUMA GÜNÜNE KADAR TESLİM ETMEM GEREKİYOR.
DİLEKÇE YETERLİMİ ACABA CEVAP BEKLİYORUM.
TEŞEKKÜRLER.
http://s3.dosya.tc/server7/xxfj4y/T.doc.html