Üniversite öğrencisiyim, ailemin evine haciz gider mi?
Merhabalar,
Ben bir üniversite öğrencisiyim. Geçen yıllarda bir operatörden faturalı hat kullanmıştım, faturalarımın yüksek gelmesinden dolayı faturamı iptal ettirdim. Sözleşmem olduğundan, bayağı bir ceza yansıtmışlar şimdide icraya vermişler.
Benim sormak istediğim soru, dün'e kadar ikamet adresim ailemin evi gözüküyordu. Bugün gittim nufüstan değiştirdim, öğrenci evinde kalıyoruz arkadaşlarla oraya aldırdım adresimi. Avukatı bugün aradım, ailemin evine hacize gideceğini söyledi. Adresimin güncel halini henüz bilmiyorlar. Ailemin evine hacize gitseler, oradan birşey alabilirler mi? Yasal hakları var mı, sonuçta ben artık ailemle yaşamıyorum. Oraya gitmemeleri için ne yapabilirim, mal beyanında bulunsam herhangi bir malımın olmadığını bildirsem yinede oraya giderler mi?
( Not: avukatla anlaşmaya çalıştım, bana en fazla 2 taksit yapabilirim dedi. Ben daha fazla istedim, sonuçta öğrenciyim. Fakat kabul etmedi, şuan elimden hiç birşey gelmiyor, tek düşüncem ailemin evine hacize gitmemeleri.)
Teşekekkür ederim...
Cevap: Üniversite öğrencisiyim, ailemin evine haciz gider mi?
Benim bildiğim ailenin evine haciz gidemez sana ait taşınır veya taşınmaz malların varsa ancak ona gelir. Eğer ailenden biri kefil olmuşsa o ayrı tabi. Ancak ödemediğin taktirde ileride faiziyle birlikte ödemek zorunda kalırsın