Cevap: Sadece resmi nikah
Tanıkların dinlenmesi bittiyse karara çıkacaktır davanız. Tanık anlatımları ile bu arada dosyaya gelecek bilgi ve belgeler de tamamlanmışsa dosya karar aşamasında gelmiş demektir. Mahkeme tanık anlatımlarına karşı da beyanlarınızı alacak ve büyük olasılıkla bir sonraki celse karar verecektir.
Dosyayı görmeden karar çıkacak demek doğu olmaz ama tüm deliller toplanmış, tarafların tanıkları da dinlenmiş ise olumlu ya da olumsuz karar verilmesi gerekmektedir.
tanıklar farklı illerde verdiler beyanlarını bunlar mahkemeye ulaştılar. en son duruşmada hakim tanuk beyanlarının yazılı olarak gönderilmesini istemiş iki hafta sure vermiş onlar ulaştı hakmn elime artık ne olur bilmiyorum. bide dava bitince temyiz olayı varmış o ne kadar surer
- - - Updated - - -
ya ev kurulmadı düğün olmadı yani bu kadar uzamasını anlamadım ben hadi uzadı atık toplancak evrak yada tanık yok bi önceki duruşmada karşı tarfın avukatı tanık beyanlarını duruşma günü getirdi hakımde geç getirmesine rağmen ben bunları okumm lazım dedi 2 ay sonraya attı duruşmayı bu son duruşmamı olur
Alıntı:
bylkdr rumuzlu üyeden alıntı
i bide ben tedb,r nafakası öd
yorum ne olur devam edermi
Tedbir nafakası mahkemece aksi yönde bir karar alınmadıkça dava kesinleşene kadar devam eder. Mahkemenin esas hakkında vereceği karar; 1- temyiz edilmezse, 2- temyiz edilir de Yargıtay tarafından onama kararı verilirse, 3- onama kararına karşı karar düzeltme istenmezse, 4-karar düzeltme istenir de bu talep reddedilirse karar kesinleşir. Yargıtaya temyiz incelemesi için gönderilen dosyaların görüşülüp karara bağlanmasının ne kadar zaman alacağını kestirmek çok da kolay değil ama en azından 1-1,5 sene kadar sürmektedir.
peki bu sure içerisinde herhangi bir evlilik yada nişanlılık olmuyormu her iki taraf için
Elbette iki taraf için bu sürede evlilik(dava bitip boşanana kadar) kanunen söz konusu olamaz.Nişan veya flört durumu olursa ve karşı tarafın haberi olursa boşanma sürecinde eline ciddi bir koz verilmiş olunur(bedeli tazminat ve ömür boyu sürebilecek yükümlülükler de getirebilir).Bu konuda genel manada bu sayfayı okuyan herkese de bir şeyler söylemek gerekirse;
Ben sadece atanmak için evlenmiştim diyerek bu uzun ve sıkıntılı süreçten çıkmak mümkün değil.Yasalarımızda öyle bir evlilik şekli tanımlanmamıştır.Kişi istediği şehirde kalma adına devlete '' aile birliğim var ve bozulmaması adına beni istediğim şehirde tut diyecek'' sonra karşı tarafla takışıp işler işine gelmediği noktada ''bizde aile birliği yok kağıt üstünde evlendik'' diyecek ve bu gerekçeyle uzayan boşanma davalarının sıkıntılarını yaşamak istemeyecek.Elbette böyle bir Dünya yok.Bu şekilde kağıt üstünde evliliğe niyetlenenlere de bu durumu hatırlatmış olalım.
tşkler cevap için. peki dava bitince her şekilde temyize gönderilirmi ne olur?. Boşanma kararı çıktı diyelim ve karşı tarafta bunu istemiyo Temyize mi göndercek nasıl devam eder süreç?
Her iki taraftan biri temyiz talebinde bulunursa temyize gönderilir. İlerleyen aşamalarını da daha önce belirtmiştim.
Peki hakim tanık beyanlarına karşı yazılı dilekçe sunmalarını istedikten sonra ki duruşma karar duruşması mı olur ? Ve ben bu temyize gitme işini yada gitmeden nasıl engelleyebilirim ? karşı tarafın avukatı ile görüşmek aleyhime işler mi ?