Başkasının kimliğini kullanarak işlenen suçlar
iyi günler anlatacağım konu bu forumla ilgili mi bilmiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaşım 2 sene önce kimliğini kaybetti
ama ikametinin olduğu şehirde olmadığı için kimlik çıkartma zor oldu 1 yada 2 ay sürdü ve prosedürü tam bilmediğinden gazeteye kayıp ilanı vermedi sadece yeni kmlik çıkarttı kimliğede kayıpmı yoksa değiştirmmi yazdığını hatırlamıyor çünkü o kimlikten sonra evlendiği için bi kmlik daha çıkarttı şimdi kafamıza takılan konu şu:arkadaşımın kaybettiği andan yeni kimlik çıkarttığı ana kadar geçen 2 ayda o kimlikle işlenen herhangi bi eylemden arkadaşım sorumlu olurmu?
ikincisi kimlik çıkarttığı halde kayıp ilanı vermedi bu bir sorun çıkarttırmı yani şu an bile işlene bi suç arkadaşımın üzerine kalırmı
ve bizim şu an acil olarak ne yapmamız lazım
cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
Re: Başkasının kimliğini kullanarak işlenen suçlar
benim evim soyuldu ve kimliğim,ehliyet öğrenci kimliğim vb kimliklerim çalındı, hemen kayıp ilanı verdim ve tutanak tutturdum, 2004 yılında bir suç işlenmiş ve 2005 yılında hakkımda para cezası verilmiş oda tecil edilmiş,
şimdi ben 2007 trarihinde bu durumdan haberdar oldum, ben hiç mahkemeye çıkmadım ve bana hiçbir tebligat ulaşmadı, bu durumu nasıl düzelttirebilirim, işe girecem temiz sicil belgesi almam ne kadar sürer fazla zamanın yok lütfen yardım edin.
yusufum
merabalar sakıncası yoksa bir sorum var;ben 2003 te ankarada liseyi okurken arkadaşın biri bana ulustan fakir öğrenciler için yardım dağıtıldığını söyleyerek kimliğimi alarak koç bank tan başkasının hesap cüzdanını ve kimliğini çalarak ve onun adına sahte bir dilekçeyle ve hesabından çekilen kişinin imzasını atarak 2000 ytl çekiyor.kendisini ben göstererek benim kimliğimi kullanıyor.2003 tarihinden itibaren arandığımı ben yeni öğrendim ve şaşırdım kaldım.acaba bana birşey olurmu Atatürk universitesinde öğrenciyim ve korkuyorum.banka çalışanlarıda suçlu duruma düşmüş.bankanın kamera kayıtlarıda gerçek suçluyu gösteriyomuş,gerçek suçlu bulunduğu zaman berat edermiyim?ve banka çalışanlarına karşı ve de suçlu kişiye karşı tazminata hakkım olurmu?Allah Rızası İÇİN YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Süre belirtemem ancak olay anlattığınız gibiyse problem olmaz...Suçsuzluğunuz ispatlanabilir...
Süre belirtemem ancak olay anlattığınız gibiyse problem olmaz...Suçsuzluğunuz ispatlanabilir...
Çok teşekkür ederim stjr avukat,peki tazminat davası açmaya hakkım varmıdır?Gururum haysiyetim çok incindi sonuçta kollarıma kelepçe vurdular ve nezarette yatırdılar. Artı ben Erzurum'da ikamet etmekteyim bu dava yüzünden sürekli Ankara'ya gidip geliyorum dosyamı incelemek için,maddi durumum o kadar iyi olmadığından avukat tutamadım,derslerimi olumsuz yönde etkiliyor cevap verebilirseniz çok sevinirim ilginize teşekkür ederim....
Sayın yusufum 2003 den beri herhangi bir jandarma ve polis noktasındaki bilgisayarda mevcut olan arananlar listesine takılıp göz altına alınmamanız oldukça iyi bir şands ve ilginç ama bir sonrakinde mesela herhangi bir otelde gece yarısı kayıtlarınızın yakındaki polis karakoluna gönderilmesine mütekaip geceyi karakolda geçirmeyeceğinizi kimse garanti edemez.İyi hoş şu an herhangi bir polis veya jandarma noktasına gitseniz göz altına lınırsınız savcıyı inandırabilirseniz tutuksuz yargılanmaya başlarsınız inandıramazsanız işiniz zor olabilir tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirsiniz .Derhel bir avukat ile temasa geçiniz.(yoksa bu msj ı okumaya fırsatınız olmadımı eyvah!!!...üstü okumamaıştım demek göz altın alındınız arkadaşınıza pekala tazminat davası açarsınız maddi ve manevi taleplerinizi mahkemeye bildirirsiniz ama miktarlar çok uçuk olmaz onuda söyliim arkaaşınız asıl cezayı TCK bağlamında yer..tabii o kişiye ulaşmanız lazım sanırım o da zor..artı avukat tutamıyacak durumdaysanız Ankara Adliyesi Adli yardım komisyonuna müracaat ediniz avukatınızı devlet tutsun..