Boşanma Temyiz ve bozma kararı
Merhabalar,
Boşanma davamda karar lehime çıktı ve karşı tarafın davası reddedildi. Ancak temyizde iki taraf da kusurlu denerek karar bozuldu.
Şimdi karar düzeltmeye gideceğiz. Bu aynı dairede mi yoksa HGK da mı görüşülür? Avukatım HGK da görüleceğini ancak karar düzeltme talebimiz kabul edilse bile tekrar yerel mahkemeye döneceğini ve karşı tarafın daire kararında direnme hakkı olacağını belirtti.
Bu durumda karar düzeltmeye gitmemizin bir faydası olur mu? Ben HGK lehimize karar verirse yerel mahkeme kararının onanıp boşanmanın kesinleşeceğini düşünmüştüm.
Yorumlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım...
Cevap: Boşanma Temyiz ve bozma kararı
Merhaba,
Karar düzeltme başvurusunu aynı daire inceleyecektir, HGK değil.
Karar düzeltme başvurusu reddedilirse ilk derece mahkemesinde tekrar yargılama yapılacaktır;
-Yerel Mahkeme kararında direnirse bu durumda dosya temyiz üzerine HGK'da görüşülecektir.
-Yerel Mahkeme bozmaya uyarsa bozma kararı doğrultusunda yeni bir hüküm tesis edecektir.
Karar düzeltme kabul edilip Yerel Mahkeme hükmü onanırsa bu durumda boşanma kararı kesinleşecektir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
O zaman karar düzeltme talebimizin kabul olmasını ummaktan başka yapacak bişey yok şu an için.
Olmazsa zaten 3 senedir devam eden dava daha da uzayacak demek...
Rica ederim.
Uygulamada çok büyük oranda karar düzeltme talepleri reddediliyor, bu nedenle umutlanmamanızı tavsiye ederim.
Merhaba,
Karar düzeltme red oldu . Mahkeme her iki tarafın davasını da kabul ederek boşanmaya karar verdi(bozmaya uydu). Karşılıklı nafaka/tazminat taleplerini ise reddetti.
Bu durumda karşı taraf temyize giderse boşanmanın kesinleşmesi nasıl olur? Her iki tarafta boşanma talebinde idi.
Saygılarımla,
Alıntı:
Av.Mehmet KILIÇ rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Karar düzeltme başvurusunu aynı daire inceleyecektir, HGK değil.
Karar düzeltme başvurusu reddedilirse ilk derece mahkemesinde tekrar yargılama yapılacaktır;
-Yerel Mahkeme kararında direnirse bu durumda dosya temyiz üzerine HGK'da görüşülecektir.
-Yerel Mahkeme bozmaya uyarsa bozma kararı doğrultusunda yeni bir hüküm tesis edecektir.
Karar düzeltme kabul edilip Yerel Mahkeme hükmü onanırsa bu durumda boşanma kararı kesinleşecektir.
merhaba,dosya numarası ve karar numarasını giriyorum sonuç bulunamadı diyor.bu yargıtay ın eline ulaşmadı mı demek?