Boşanmak İstiyorum ama Üzerime olan mallar ve borçlar ne olacak?
Merhaba Sayın Hukuki net platformu yöneticileri,
Aşağıda anlatacaklarım bir akrabamın ağzından sizlere yöneltilmiştir.
- Şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanmak istiyorum fakat bazı sorulara yanıt bulamıyorum. Konuyla ilgili bir avukat ile görüşeceğim ama yinede farklı noktalardan değişik yanıtlar alabileceğimi düşünerek ve daha fazla bilgi sahibi olabileceğimi umarak sizlere bu konuyu açıyorum.
- Öncelikle, eşim ile 3 sene öncesine dayanan bir anlaşmazlığımız bulunmakta ve en ufak tartışmada bu konu şiddetle ortaya çıkmaktadır. Bununla beraber devamlı suretle şiddetli geçimsizlik yaşamaktayız.
- Eşimin üzerine 3 adet dükkan, 60 dönüm tarla bulunuyor.
- Tarlaların tamamı evlendikten sonra alındı. İş yerlerinin arazisinin alımı evlilikten önce olup, yapılar evlendikten sonra olmuştur. Fakat tapuda mülk arsa görünmekte ve tapu kağıdı evlilikten önceki tarihlidir. Kanunen bu mülkler iş yeri olarak görünmemektedir.
- Bende ise; 1 ev, 1 otomobil, evliliğimiz süresinde annemlerin evinin yarı hissesi bulunmaktadır. Ev ve otomobil evlilik süresinde alınmıştır.
- Ayrıca 1 adet yazlık; sahipliği %50-%50 müşterek olup, 93 bin tutarındaki mülkün 53 bin TL'si nakden ödendi ve kalan 40 bin TL tutarı kredi çektik. Bu kredi benim üzerime çekildi ve kefil eşim oldu. Ek olarak üzerime olan evi bu borca karşılık bankaya ipotek verdik.
- Hal böyle iken;
- Ben boşanma kararı aldığım taktirde, yukarıdaki taşınmazlardan ve araçtan nasıl bir paylaşım olacağı ve bu taşınmazlar üzerinde bulunan borçların durumu ne olacağı konusunda beni aydınlatmanızı istiyorum.
- Ayrıca; herhangi bir maaşım, kira gelirim bulunmamaktadır. Boşanma sürecine girdiğimizi varsaydığımda mevcuttaki borçların ödemeleri ne olacak? Müşterek mi? Yoksa borcun asıl sahibi mi? bu konuda da bilgilendirmenizi istiyorum.
- 10 yaşında bir oğlumuz var ve boşanma talebi benden gittiği taktirde ben ve oğlum için herhangi bir nafaka elde edip edemeyeceğimiz konusunu bilmiyorum.
Bu konularda yardım ve desteğini rica ediyorum.
Saygılarımla,
Cevap: Boşanmak İstiyorum ama Üzerime olan mallar ve borçlar ne olacak?
Anlaşarak boşanın derim sonuçta 40bin kredi çeken birinin gelirinin olmadığı kabul görür mü? bilemem.
Cevap: Boşanmak İstiyorum ama Üzerime olan mallar ve borçlar ne olacak?
O kadar cok soru var ki buradan yanıt vermek pek olası görünmemekte kanımca derhal bir avukat meslektaşımızdan yardım alınmalıdır.