Eşin Evi Terki Başka Bir Kadın ile yaşaması
Merhaba Arkadaşlar ; Konu benimle alakalı değil en yakın aile dostumuz ile alakalıdır. Kısa ve öz olarak anlatmak gerekirse.
Bayan X ile Bay Y 2007 Yılında Evlenmişlerdir. Bu Evlilikten 5 Yaşında bir çocukları vardır. Bay Y nin Cinselliğe Düşkünlüğü Evliliklerinde Sürekli Sorunlar olmasına sebebiyet vermiştir.
Bay Y Şiddetten dolayı 2011 Yılında Evden uzaklaştırma almıştır. Daha sonra Bayan X ile Tekrar bir araya gelmişlerdir. Bay Y Evli olduğu halde Pavyonda ( Komsomatris ) olarak çalışan Z isimli bayanı kaçırmış ve ayrı bir ev tutarak Beraber Yaşamaya başlamıştır. Bunun üzerine Bayan Y de Başka Bir semte Taşınma gereği Duymuş ve 1 Hafta önce Terk nedeni ile boşanma davası açmıştır.
Bayan X maddi Gücü olmadıgından Bizlerin , Eş dost çevresini yardımları ile kirasını ve masraflarını karşılamaktadır.
Yaptıgımız işlemler.
- Boşanma Davası için Adli yardım talebinde bulunarak Boşanma Dilekçesi verildi.
- Dosya açıldıktan sonra dosyaya aşağıdaki işlemler için dilekçe verildi.
- Eşin başka bir kadın ile yaşadıgını belirterek tazminat talebinde bulunuldu.
- Hem çocuk Hem Bayan X için 750 TL Tedbir Nafakası talebi için dilekçe verildi.
Adli Yardım Başvurusu sonucu ne zaman belli olur. Avukat ne zaman atanır ?
Erkek eş üzerine Kayıtlı Sadece Bir dükkan ( mülk kiralık ) Bulunmaktadır. Bu Dükkana ihtiyadi tedbir konulabilirmi?
Tedbir nafakası bağlanması ne kadar sürer ? Ödenmediği zaman sonuçları nelerdir ?
Bay Y , Bayan X ile evli iken edinilmiş ev eşyalarının hepsini alarak Başka bir adrese taşımış o adreste Bayan Z ile nikahsız yaşamaktadır. Ortak ev eşyaları ile ilgili nasıl bir yol izlenebilir ?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Saygılarımla
Cevap: Eşin Evi Terki Başka Bir Kadın ile yaşaması
Barodan mı adli yardım talebinde bulundunuz yoksa mahkemeye dava açarken boşanma dilekçesi verirken dilekçe ile mi adli yardım talebinde bulundunuz?
mahkemeye dilekçe verirken dilekçe ile adli yardım talebinde bulunduk
2 tür adli yardım vardır, sizinki adli müzaheret diye belirtilir, mahkemeden dava dilekçesi ile istenir, kaynağı HMK'dır. Burada amaç dava açılırken kişinin ekonomik durumu göz önüne alınarak dava açarken alınan harç ve avansların devlet tarafından karşılanmasıdır. Karşılanıp karşılanmayacağına hakim ilk duruşmada veya ön inceleme aşamasında karar verir.
İkinci tür adli yardım ise Baro tarafından size avukat atanmasıdır, kaynağını Adli Yardım Yönetmeliğinden alır. Baro kişinin ekonomik durumuna göre avukat görevlendirir. Bunun için ise baroya başvurmanız gerekmektedir. Siz bulunduğunuz yerdeki baroya başvurunuzu yapın, avukat görevlendirmesi sonucu avukat olayınızı birebir tetkik edeceğinden yukarıda sorularınıza net cevaplar alabilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederim Barış Bey. Baroya Avukat talebini ayrı olarak başvuracağız anladıgım kadarı ile..
Doğrudur. Muhakkak bir an önce başvurun.