Kurs beni mağdur edip para iademi yapmadı
Merhabalar. Ben öğrenciyim. Ay sonundaki önem arz eden bir sınavım için bir kursa kayıt yaptırdım. Kayıt esnasında bana kursun en geç 8 Temmuz'da başlayacağı söylendi. Kurs en geç bu tarihte başlamazsa sınavımdan dolayı mağdur olacağımı söyledim ve bu durumda para iadesi alıp alamayacağımı sordum. 'Evet, tabiki alabilirsiniz.' denildi ve ben de buna güvenerek kayıt oldum. Ödemeyi kredi kartı ile 10 taksit şeklinde yaptım. Fatura kesmeyi teklif etmediler fakat ben faturayı yollamaları için onlar istemeden ad soyad işyeri adresi vs. bilgileri verdim. Fakat faturam gelmedi. Elimde sadece kayıt formu ve eğitim sözleşmesi adında bir belge var. Buradaki ödeme planında peşinat yazıyor. Kursu Aradığımda Kursumu ayın 20'si gibi açacaklarını söylüyorlar. Ama o bile belli değil, sürekli oyalıyorlar. Gidip konuştuğumda ve para iadesini istediğimde bana para iadesinin ancak ikametgah değişikliği veya ölüm halinde yapıldığını söylediler. Ben nereye şikayet edebilirim, hakkımı nasıl arayabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kurs beni mağdur edip para iademi yapmadı
Elindeki belgelerde yada öncesinde eline geçmiş reklama benzer kağıtlarda kursun 8'inde başladığı belli ise miktara göre tüketici hakem heyeti veya tüketici mahkemesine başvurabilirsin. Elinde ayrıca kredi kartı ile ödeme yaptığın için delil olarak hesap ekstren, banka dökümün var, onları da temin edip sunabilirsin.
Cevap: Kurs beni mağdur edip para iademi yapmadı
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Elindeki belgelerde yada öncesinde eline geçmiş reklama benzer kağıtlarda kursun 8'inde başladığı belli ise miktara göre tüketici hakem heyeti veya tüketici mahkemesine başvurabilirsin. Elinde ayrıca kredi kartı ile ödeme yaptığın için delil olarak hesap ekstren, banka dökümün var, onları da temin edip sunabilirsin.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yalnız bir sorun var benim sözleşmemde sadece süre yazıyor başlama ve bitiş tarihlerini bana sözlü olarak söylediler ve mağdur edilmeyeceğime mağdur olduğum takdirde para iadesi yapacaklarına söz verdiler. Şahidim de var. Almadığım hizmet için para ödemek istemiyorum. Hakkımı tüketici mahkemesinde alabilmem söz konusu mudur?