Kredi borcu devam eden evin paylaşımı
27 yıllık evliyim eşimin bana ve çocuklarına olan davranışları değişti.beni aldattığını düşünüyorum şu an ayrıyız ve yılların yorgunluğunu artık kaldıramıyorum ben ve eşim ikimiz emekliyiz eşim sgk ya bildirimeden başka iştede çlışıyor.1 sene öne 10 sene vadeli kredi çekip ev aldık,ev benim üstüme kredi borcuda bana ait ödemeleri de ben yapıyorum eşim bu evden hak talep edebilir mi ben ilk doğumumdan sonra çalışmadım ailemin desteğiyle ssk primlerimi ödeyip emekli oldum çocuklarımın geleceği adına aldığımız evden eşim hak alırmı ben tutumlu olmasam eşim çok savurgan biri birikim yapıp bu ev için peşinat toplayamazdık eşimden ayrıca tazminat ve kendim ve 14 yaşındaki kızım için nafaka alabilirmiyim oğlum zaten 24 yaşında ve çalışıyor. evin kredisini emekli maaşım karşılamıyor ve o ev çocuklarımın hakkıdır,yada evi çocuklarımın üstüne yapsam yinede evden hak alabilir mi? acil cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kredi borcu devam eden evin paylaşımı
Boşanma davası açma tarihinize kadar yapılan ödemelerin yarısı eşiniz için tasfiye payı alacağıdır. Çünkü evlilik birliği içinde alınan kredili ev edinilmiş maldır. Diğer sorularınız için olguları ve dosyayı tetkik etmediğim için cevap veremeyeceğim.
Cevap: Kredi borcu devam eden evin paylaşımı
Merhaba,
Benim de benzer bir konuda sorum olacaktı.Eşim ile 4 yıldır evliyiz ve bu zaman süresince aramızda şiddetli geçimsizlik,şiddet ve hakaret var.Boşanmak istiyorum.Yaklaşık 1 yıl önce 125000 TL tutarında bir ev aldık ve 1 yıldır kredi ödüyoruz.Bu kredinin yanında ev alırken peşinat olması için 20.000 TL kredi de ben kendi üzerime çektim.Boşanma sürecinde durum nasıl olur,ben ödediğim bedelleri geri alabilir miyim?Şu an eşim tek başına konut kredisini ödeyecek durumda değil...Yorumlarınızı rica ediyorum.