0.66 oran ile anlaştık bilgim dışında 0.69 oran ile kredim yapılandırılmış bankaya ne yapabilirim?
arkadaşlar benzer bi konu bulaadığım için yeni konu olarak açmak zorunda kaldım. istandul dudullu vakıfbank şubesinden çekmiş olduğum konut kredimi başka banka ile anlaşarak yapılandıracaktım ki vakıfbank çalışanı aynı faiz oranı ile kendilerinin de yapılandırabileceğini başka bankaya gitmemem için beni ikna etti.kredimi 0.66 oran 90 ay vade ile yapılandıracaktı. istanbulda olmadığımdan dolayı sivas şubesinden dilekçemi ve evraklarımı doldurduk şubeye yolladık anca aradan geçen bir hafta içerisinde tarafıma dönüş yapılmadan bilgim dışında kredimi 0.69 oran ile yeniden yapılandırmışlar.Bankayı defalarca aramama rağmen telefonumu açmıyorlar.bu şekilde yapılandıracaklarını bilseydim diğer bankadan 0.66 oran ile yapılandırırdım verdikleri teklif 1 ay geçerli idi.bu şekilde kendimi enayi gibi hissediyorum dolandırıldım sanki bu mağduriyetimi bi avukat arkadaştan yardım alarak çözebilirmiyim.. bana yardımcı olun gerekirse zararda etsem bu durumu düzeltmek istiyorum enayi yerine konmak boş yere paramı almaları zoruma gitti.
Cevap: 0.66 oran ile anlaştık bilgim dışında 0.69 oran ile kredim yapılandırılmış bankaya ne yapabilirim?
Cevap: 0.66 oran ile anlaştık bilgim dışında 0.69 oran ile kredim yapılandırılmış bankaya ne yapabilirim?
"Belgeler" dediğiniz neydi ki? Orada bir faiz oranından bahsediliyor muydu?
[QUOTE=senoleker;485041]"Belgeler" dediğiniz neydi ki? Orada bir faiz oranından bahsediliyor muydu?[/QUOTE
kredimin 0.66 faiz 90 ay vade ile tekrardan yapılandırılmasını talep eden bi dilekçe yazdım ve matbu sözleşme imzaladım
bankaya kredimin 0.69 ile yapılandırılsın diye müracatım olmadı yani ben 0.66 oran ile yapılsın öyle anlaştık telefonda çünkü. konuyla alakalı olarak banka şubesi çalışanını aradığımda o gün için izinli olduğunu arkadaşınında faizden bilgisi olmadığı için yanlışlık yaptığını bunun için özür diliyor. ama yetkisi olmadığı için işlem yapamayacağını belirtti bu şekilde kabul edin lütfen beni zor durumda bırakmayın diyor.
Ne kadar zararınız oluyor? "Böyle kabul edin" diyen kişi zararınızı ödesin o zaman. Başkasının hatasının ceremesini neden siz ödeyeceksiniz ki?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ne kadar zararınız oluyor? "Böyle kabul edin" diyen kişi zararınızı ödesin o zaman. Başkasının hatasının ceremesini neden siz ödeyeceksiniz ki?
normalde ayda 30 tl taksitim düşecekti yapılan hatadan ötürü 13 tl düştü.17X90 1530 tl zararda oluyorum.yapılandırma işleminde %2 erken kapama cezasını anaparaya eklemişler 1750 tl işlemi yaparken onu unutmamışlar.
Tüketici mahkemesinde dava acın. Erken kapama ile refinansmanda yapılandırma ücreti farklı seylerdir. Ücretin iadesini isteyin. Ayipli hizmeti de anlatın.
[QUOTE=Av.Emrah Yavuzcan;485611]Tüketici mahkemesinde dava acın. Erken kapama ile refinansmanda yapılandırma ücreti farklı seylerdir. Ücretin iadesini isteyin. Ayipli hizmeti de anlatın.[/QUOTE
cevabınız için teşekkür ederim.Ayrıca tekrar bi soru sorsam yaptığım incelemede aynı bankadan kredimi 2 kez yapılandırdım.Sözleşmemde kredim kapatılırsa %2 komisyon kesilir diyor lakin ben kredimi kapatmadım faiz oranını indirdik borcum devam ediyor.Ama banka krediyi kapatmışım gibi her seferinde %2 komisyon aldı.yasal dayanakları var mı dava açsam neticesini alırmıyım
Denemekte fayda var. Avukatınızla durumu görüşün, gerekirse bankanın işlemini BDDK ya Sikayet edin.