Malülen emeklilikte maaş bağlanması
ben 28 yaşındayım .psikiyatri hastasıyım. 6 senedir dicle üniversitesinde devlet memuru olarak çalışmaktayım. çeşitli aralıklarla heyetten israhat raporu aldım. doktorum seni emekli ederim diyor. hastalığın çalışmana engel diyor. şu durumda ben malülen emekli olursam bana aylık ve emekli ikramiyesi bağlanırmı?
ben emekli sandığına sordum 10 senen dolması gerekiyor. maaş bağlanması için. aksi taktirde toplu ödeme yapılacağı söyleniyor. ancak emekli sandığı adi malülükle ilgili bir yazısı var. şöyle denmekte:
- Adi Malüllük: Emekli aylığı bağlanabilmesi için iştirakçilerin en az 10 yıl fiili hizmet müddetinin bulunması gerekmektedir. İstisna olarak, 5 yıl fiili hizmet müddeti bulunan ve tedavisi imkansız bir malüliyete uğramaları ve başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez duruma düşmeleri halinde de, 15 yıl hizmeti bulunan malüller gibi aylık bağlanabilmektedir.
şimdi bana bu duruma göre maaş bağlanması gerekmiyor mu?
ne yapacağımı şaşırdım. LÜTFEN bana yardımcı olun?
sevgiler ve saygılar.......
Psikiyatri hastalarının hukuki sorunları?
saygılar ve sevgiler sunarım.
benim sorunum aşağıda belirtilenlerle benzer şekildee şimdi ben aşağıdaki arkadaşa ulaşmak ve mahkemeyi kazanıp kazanmadığını öğrenmek istiyorummmmmm. KENDİSİNE MESAJ YAZDIM CEVAP ALAMIYOM BELKİ SİTEYE UĞRAMIYORDUR. varsa emailini almak istiyorum. mahkeme acaba ne karar vermişşşşş. VE NASIL HAREKET ETMİŞLER. bende ona göre dvaranacam lütfen nesrin_m ye ULAŞMAMI SAAĞLAYINNNNN. SAYGILAR VE SEVGİLERRRRR
Yazar
nesrin_ml
Durumu: Aktif Değil
Eklenme - 04/08/2005 : 11:48:36
Merhabalar,
Bir yakınım 7 yıl 9 ay MEB'de emekli sandığına bağlı olarak çalıştı. Kronik şizofren olduğu için malülen emekklilik başvurusu yaptı. Samsun Ruh Hastalıkları hastanesi görev süresince aldığı tedavi verilen raporları ve hastanın şu andaki durumunu dikkate alarak çalışma gücünün 2/3'nü kaybettiği için malülen emekliliği uygundur ve emeklilik işlemleri tamamlanıncaya kadar istirahatli sayılmasına yönelik bir heyet raporu verdi. Bu raporla işlemler başladı ve emekli sandığı yakınımı malülen emekli etti ve toplu bir para ödemesi çıkardı ve medeni kanunun 405. Maddesi gereğince vasi tayini istedi. Ancak yakınıma sağlık güvencesi ve malüllük maaşı bağlamadı. Gerekçe olarak da memurun 10 yıllık hizmet süresini tamamlamadığını gösterdi. Fakat emekli sandığı kanununda istisnai durumlarda 5 yıl hizmet süresinin dolduranları malülen emekli yapabilirm diyor. Benim sorum: bizim toplu para talebimiz yok. Bu kişi ayda 200 milyon TL lik ilaç kullanmakta ve hastalığı kronik. Maşından başka geliri ve mal varlığı yok.Malül maaşı ve sağlık karnesi için ne yapmalıyız? Kime başvurmalıyız. Emekli sandığıyla telefon görüşmemde siz vasi ataması yapın bize başvurun diyor ama ne olacağını söylemiyor. İdare mahkemesine gitmeliyiz.?Selamlar
--------------------------------------------------------------------------------
Değiştiren - Av.Dilek Kuzulu Yüksel Tarih: 04/08/2005 12:40:11
2007'de yürürlüğe girecek kanun hakkında
sevgiler ve saygılarr
acaba bu kanun yürürlüğe girersee
bu kanunda malülen emeklilikle ilgili ne gibi değişiklikler var
ve 10 senesini doldurmayan malülen emekli olmuş veya olacak olan devlet memurları için ne gibi avantajlar var
toplu ödeme yerine maaş bağlanırmı sosyal güvence ve sağlık karnesi verilirmi
şimdiden teşekkkürlerrrrrrr
2007 de çıkacak kanunun malüllere etkisi
bu siteyi hazırladığınız için teşşekürler.
şimdi ben 6 senemi üniversitede devlet memuru olarak doldurdum. emekli sandığıyla görüştüm psikiyatrik hastalığım konusunda bana toptan ödeme yapılıp, maaşda bağlanmayıp, sağlık karnesininde verilmeyeceği söylendi. doktorumda istersen seni emekli edeceğimi söyledi. sen çalışamazsın dedi.
şimdi ben çaresiz durumdayım ne yapabilirim? bu 2007 de çıkacak kanunla ben bir fayda görüyormuyum?
şimdiden yardımlarıız için tedşekkürler....
Malülen emeklilikte maaş bağlanması
Önce böyle bir siteyi hazırladığınız için teşekkürler.
Benim kardeşim psikiyatri hastası. 6 yıldır hasta ve görev süresi 7 yıl. üniversitede memur olarak çalışmakta. doğru düzgün işe de gitmemekte sürekli rapor almakta, veya doktor onu heyete sevketmekte rapor verilmekte istrahat için.
doktoru isterseniz onu MALÜLEN EMEKLİ ederim diyor. bu konudaki kanunları bilmediğini söyledi. maaş bağlanırmı bağlanmazmı yani işede gitmediği için görev yeri değiştildi haberimiz olmadan. biz emekli sandığını aradık. bu şartlarda emekli olurmu VE DE MAAŞ AĞLANIRMI?
BİZE TOPTAN ÖDEME YAPILACAĞI SÖYLENDİ VE MAAŞ BAĞLANMAYACAĞI SÖYLENDİ. OYSAKİ 5434 SAYILI EMEKLİ SANDIĞI KANUNUNDA BAKIMA MUHTAÇ VE TEK BAŞINA HAYATINI İDAME ETTİREMEZ DİYE BİR MADDE VAR VEDE 5 SENESİDE DOLMUŞ OLACAK DENİLİYOR. ŞİMDİ KARDEŞİM 5 SENESİNİ DOLDURMUŞ 7 YILA GİRDİ GÖREV SÜRESİ MEMURLUK HAYATINDA. ŞİMDİ ÇOCUK PSİKİYATRİ HASTASI VE TEK BAŞINADA HAYATINI İDAME ETTİREMİYOR ASKERLİĞİDE BÜYÜK BİR OLASIKLA ÇÜRÜK OLACAK. HENÜZ ASKERE GİTMİŞ DEĞİL. ŞİMDİ ACABA EMEKLİ SANDIĞINI 10 SEFER ARAMAMIZA RAĞMEN BENZER CEVAPLAR VERİLDİ VE MAAŞ BAĞLANMAYACAĞI SÖYLENDİ. VE 5434 SAYILI KANUNDA BAĞLANACAĞI SÖYLENMEKTE. İKİNCİ SORUM 2007 DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK S.G.K YASASI BUNA YENİ BİR ŞEYLER GETİRİR Mİ?
LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİZ
Psikyatri Hastalarinin Malülüğü Hakkinda
ÖNCELLİKLE BÖYLE BİR SİTE HAZIRLADIĞINIZ İÇİN TEŞŞEKÜRLER.
Benim kardeşim psilkyatri hastası ve bir kamu kuruluşunda çalışmakta 9 senesini tamamladı. doğru düzgün işede gidememekte. defalarca hastanelerde yattı ve çeşitli heyet raporları aldı. ve şu anda da raporlu. işe başlamadan evvel yoktu. 01.08.2000 de işe başladı. günde 25 ilaç almakta ve ilaçlarıda çok pahalı. doktoru onu emekli etmek istedi. ancak; biz istemedik. çünkü emekli sandığıyla defalarca yaptığımız telefon konuşmalarında 10 senesini doldurmadan maaş alamaz. denmekte ve 5-6 milyar ikramiye alır. denmekteydi. yani bize ne maaş nede sağlık karnesi vermeyeceklerini söylediler. şimdi ilaçları aylık milyarlarca bulan bir hasta sahibi yerine kendinizi koyun. siz emekli sandığına başvururmusunuz. şimdi bizim anlamadığımız kanunda tedavisi imkansız ve bakıma muhtaç; denmekte ve tam açılımı yapılmamış. doktoru o raporuda verebileceğini söyledi. tekrar defalarca emekli sandığıyla yaptığımız telefon görüşmelerinde. aynı cevabı aldık 10 senesini tamamlamasını söylediler bize. şu an 32 ay rapor almış durumda. ve defalarcada hastahanede yatmış. durumda. daha ne kadar rapor verecekler bize kanun 5434 sayılı maddede kanser, verem ve psikyatri hastaları 36 aya kadar rapor alır denmekte. işyeride artık idare etmemekte, işinden oldu olacak. ne yapabiliriz. maaş bağlanıp sağlık karnesi bağlanması için. acilen cevabınızı bekliyoruz sevgi ve saygılar ilgilenenler için mailim
Re: Psikyatri Hastalarinin Malülüğü Hakkinda
2006 yılından beri aynı konu hakkında açtığınız yeni başlıklar zaman zaman tekrar yapmamanız konusunda uyarılarda bulunarak kilitlenmiş-silinmiş.
Öncelikle rahatsız olan kardeşinize veya size acil şifa diler,sonrasında aynı soruyu forumun her köşesine serpiştirmeye devam etmeniz durumunda,konularınız ve üyeliğinizin kilitleneceğini hatırlatırım.