Kredi Yurtlar Kurumunun Sistem Hatası
Merhaba Ben maalesef yüksek lisans eğitimim için 2001 yılında aldığım öğrenim kredisini geri ödemek için her defasında kredi yurtlar müdürlüğüne gidip borç araması yaptığımda bana borcun yok dediler. Ben de sürekli aynı cevabı alınca kredi mi yoksa geri ödemesiz bir burs mu kullandığımı bir türlü ayırt edemedim ve normalde emin olmam gereken konuda şüpheye düştüm.
Bunun nedeni 2013 yılında anlaşıldı. Meğer TC kimlik numaramı sistemlerine yanlış girmişler.
Şu anda 2009 yılında icra dairesi aracılığıyla dava açılmış olduğunu yeni öğrendim. Dolayısıyla, yıllar içinde uygulamaya konulan aflardan, borcum sistemde görüntülenemediği ve sürekli borcum olmadığına dair bilgi verildiği için bu imkanlardan maalesef yararlanamadım. Bu borca itiraz edebilir miyim? Sistemlerinde hala TC Kimlik numarasının yanlış olduğuna dair belge elimde bulunmaktadır.
Teşekkürler
Cevap: Kredi Yurtlar Kurumunun Sistem Hatası
emin olmamakla beraber ceza ihbarnamesinin üzerinde yazılı bulunması gereken şartlar arasında t.c. kimlik numarasının olmadığı
Cevap: Kredi Yurtlar Kurumunun Sistem Hatası
Ceza ihbarnemesi degil de, konu borclu olmadigimiza dair bilgi verilerek cezali duruma dusmus olmamiz. Cezaya itiraz edilebilir mi ve sadece ana parayi odemek mumkun mudur? Bilgisinden emin olan arkadaslardan yanit bekliyoruz. Tesekkurler.