Kızım cinayet işleme noktasına geldi..
Değerli hukukçu arkadaşlarım,
Yirmi yıl önce şiddet gördüğüm için eşimden boşandım. O tarihte üç yaşında olan kızımın velayetini tehdit ve korku yüzünden alamadım. Çocuk babasında büyüdü. Eski eşim Ege'de bir şehirde bir partinin il başkanı ve çok nüfuzlu. Boşanma sonrası kanunun bana ve çocuğuma tanıdığı hakların hiçbirinden yararlanamadık. Haklarımı kullanmaya çalıştığımda yine şiddet gördüm. Bu şartlar altında kızım da büyüdü. Ancak hayatının tamamı şiddet içinde geçiyor. Babası kızıma hem fiziksel, hem de duygusal akıl almaz işkenceler uyguluyor. Kızım küçükken elinden birşey gelmiyordu ama artık tepkileri farklılaşmaya başladı. Ayrıca babası kızıma suç da işletiyor. Eşinin açtığı dava sonucu altı ay evden uzaklaştırma cezası alan eski eşim, kızıma evin çeşitli yerlerine gizli kamera koydurtmuş ve bu ortaya çıkınca kızım hakkında işlem yapıldı. Çok daha vahim şeyler var ama ben hemen sorularıma geçicem.
İÜ SBF'de okuyan kızım, babasına dava açıp, babalıktan reddetmek istiyor, deliller sunulması durumda bu mümkün mü..?
Geçmişte, kanuna rağmen benimle görüştürülmemesine karşı da dava açmak istiyor, açabilir mi..?
Kendisini babasının yanında güvende hissetmiyor, çok korkuyor. Babasına karşı kızıma koruyucu önlemler alınabilir mi..?
Kızımın gördüğü bu şiddete karşılık ben yasal olarak neler yapabilirim.?
Lütfen yardım edin, göz göre göre kızımı kaybediyorum, psikiyatrik tedavi görüyor, ilaç kullanıyor, ama yine de sinir krizleri geçiyor. Yanıma almak istiyorum babası bana '' bi dene istersen '' diyor. Ben de çok korkuyorum. Ve en kötüsü ise kızım, ciddi ciddi cinayet planları yapıyor, bu görüşmelerimiz cep telefonuyla yapıldı..
Yardım edecek olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim..
Cevap: Kızım cinayet işleme noktasına geldi..Lütfen yardım edin..
Avukat tutacak gücünüz varsa tutun yoksa Baroya gidip kadın hakları merkezine müracaat ediniz.
Kızınız üniversitede okuyorsa reşittir, gelip sizin yanınızda yaşamasında bir engel yok. Sizinle yaşarken eski eşinizin saldırısı olursa hukuki yollara başvurabilirisiz, Yine kızınız okuduğu için babasına nafaka davası açabilir.
cevaplar için teşekkür ederim, saldırıya uğradım zaten, eski eşim beni oturduğumuz apartmanın üçüncü katından aşağı attı ama adli kayıtlara intihara teşebbüs diye geçti, öyle ifade vermeye zorlandım. Kamu davası açıldı, ondan da birşey çıkmadı. Bizim sorunumuz yasal haklarımızı kulllanmaya teşebbüs ettiğimizde saldırıya uğramak. Eski eşimin kendisini kanunların üstünde görmesine karşı elimiz kolumuz bağlı..
Cevap: Kızım cinayet işleme noktasına geldi..
Bu konu hakkında ne yazık ki bir fikir veremeyeceğim fakat çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun...
Cevap: Kızım cinayet işleme noktasına geldi..
Bir yandan eski eşinizin kendisini kanunların üzerinde görüyor olması ve yasal olarak hak arama durumunuzda saldırıya uğramanızdan bahsederek elinizin kolunuzun bağlı olduğunu söylüyorsunuz, diğer yandan ise yardım talep ediyorsunuz, önerileri birinci sebepten dolayı kabul etmiyorsunuz.
Hiç kimsenin yasalardan üstün olması beklenemez. Ancak eski eşinizin kendisini yasalardan üstün görüp kanun tanımaz birtavır sergilemesi karşısında tümden de çaresiz değilsiniz.
Bulunduğunuz ilde ki Cumhuriyet Savcılığına gidip suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Adli yardım talep edebilirsiniz,
Valilikten ve Kaymakamlıktan yardım isteyebilirsiniz,
Kadın sığınma evlerine başvurabilirsiniz,
İl değiştirebilirsiniz..
Yapacak çok şey bulabilirsiniz. Diğer türlü eğer elinizden birşey gelmiyorsa ve hiç kimsenin bir şey yapamayacağına inanıyorsanız buraya yazmanızın da bir anlamı olmaz değil mi ?
Baştan kaybetmeyi kabullenmiş bir psikoloji ile yazıyorsunuz. Gidin Valiye anlatın durumunuzu, çaresizliğinizi, kızınızın durumunu anlatın.
Umarım bir çözüm yolu bulunacaktır.
Geçmiş olsun..