Yeni ev eşyası haciz kanunu ve eski takip
merhabalar benim eski kanun zamanında yani 2009 senesinde açılan icra dairesinde borcum var iflas etmemden dolayı bu borçlarıödeyemedim avukatlar tarafıma sürekli telefon etmekle ve eski oturduğum eve 2011 yılında hacize gitmişler şimdi ise taksitle taahhüt vermeden ödemek istiyorum ancak avukat kabul etmiyor ve eve hacize gelip tüm evde ne varsa kaldıracağını beyan etmekte ancak 5 temmuzda yürürlüğe giren kanun doğrultusunda bazı avukatlar eski açılan icra da olsayeni kanuna göre davranacağını beyan etmekte bazıları eski ev eşyası kanuna göre davranacağını söylüyor benim evim de bir adet buzdolabı bulaşık çamaşır (kapağı bile kırık) fırın bir adet lcd tv ve salon koltuk yakımı ve vitrinler ulunmakta bu durumda eve hacize geldiklerinde yeni kanuna göre mi eski kanuna göre mi eşya kaldırma olanağı var
diğer sorum ise yeni bir ayönce adıma açılan tekrar bir icra var 5 temmuzdan sonra açılan icralarda eve hacze gelindiğinde evde kimse yok ise artık çilingir ile evin açılmayacağını söylemekte bir kaç icramemuru kapıya not bırakmak zorunda olduklarını ve geri dönmek zorunda olduklarını söylüyor yeni ve eski kanun olsun olmasın eve hacze gelindiğinde kimse yokken çilngir ile açılıp evden eşya kaldırma dönemi bitti mi devam etmekte mi
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim ayrıca müsait olursanız evden eşya kaldırma konusunda detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim
iyi çalışmalar
Cevap: Yeni ev eşyası haciz kanunu ve eski takip
İcra takibi kanun değişikliğinden önce olduğuna göre haciz ve muhafaza işlemi yapılabilir.
Bilmeden yorum yapıp soru soranları yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Ev eşyanız birden fazla değilse haciz işlemi uygulanamaz uygulansa bile kabul etmiyorum diye zapta geçirtin ve icra dairesine itirazınızı yapın.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Bilmeden yorum yapıp soru soranları yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Ev eşyanız birden fazla değilse haciz işlemi uygulanamaz uygulansa bile kabul etmiyorum diye zapta geçirtin ve icra dairesine itirazınızı yapın.
Haklısınız, o halde neden hatalı yorum yaparak soru soranları , yanlış yönlendiriyorsunuz, üstelik doğru yanıt verilmiş olmasına rağmen??
Lütfen ilgili kanun değişikliğini iyice bir inceleyin, kanun değişikliğinden önce başlamış olan takip dosyalarının önceki kanun hükümlerine göre işlem göreceği açıkça beliritliyor ilgili yasada.
Geçici m. 10
“Bu Kanunun ilgili hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten önce başlatılan takip işlemleri hakkında, değişiklikten önceki hükümlerin uygulanmasına devam edilir.”
Sayın Kırcalı, kanun koyucu takip değil; "takip işlemleri" ifadesini kullanmıştır. Dolayısıyla kanunun yürürlük tarihinden sonra haciz talebine binaen yapılacak hacizlerde yeni kanun hükümleri uygulanmalıdır.
5)“Başlatılan takip işlemleri” ifadesi ile birden çok taraf ve icra takip işlemini barındıran takibin aşamaları değil, işlemler bütünlük arz etmediği sürece münferit takip işlemleri kastedilmektedir(Prof.Dr.Hakan Pekcanıtez). Daha fazla ayrıntı için makaleyi okuyabilirsiniz.
http://www.ankarabarosu.org.tr/Detay.aspx?SYF=7386
Sayın Kırcalı,
Önceki mesajımda da belirttiğim üzere konuyu iyi araştırmadan yorum yapmaktan kaçınalım lütfen. İster eski tarihli takip ister yeni tarihli takip olsun fark etmez. Yeni kanun geçerlidir. Yukarıdaki açıklamalarım doğrudur.!
Sonuç ; Ne sizin nede illegal in yorumları doğrudur.!
Bilginize,