Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilgisinin hukuk alanında getirileri nelerdir ve devlet üniversiteleri bu bağlamda engel oluşturur mu?
Herkese merhaba,
Siteye yeni kayıt oldum ve bu yıl hukuk okumaya başlıyorum. Mütercim-Tercümanlık mezunuyum. 2013 ÖSS başarı sıralamasına göre Ankara Hukuk, İstanbul Hukuk ve bazı özel üniversitelerin tam burslu hukuk bölümüne girebiliyorum. Kafamı kurcalayan sorun şu: Ben bildiğim dillerin avantajlarından faydalanıp uluslararası alanda ilerlemek istiyorum. Ama devlet üniversitelerinin hukuk bölümlerinde İngilizce eğitim yok diye biliyorum. Özellikle İstanbul Üniversitesi'ne gitmeyi çok istiyorum ama bu açıdan doğru bir tercih olur mu bilemiyorum. Bu konuda hiçbir bilgim ya da fikrim yok. Yukarıdaki isteklerime göre İngilizce eğitim veren, yurt dışı ilişkileri daha gelişmiş bir vakıf üniversitesine gitmek mi daha avantajlı olur yoksa hukukta uluslararası alana yönelmek üniversiteden bağımsız, tamamen öğrencinin kendisini o konuda geliştirmesine mi bağlı?
Umarım anlatabilmişimdir :) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Cevap: Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilgisinin hukuk alanında getirileri nelerdir ve devlet üniversiteleri bu bağlamda engel oluşturur mu?
Çok iyi derecede ingilizce ve almanca bilmek,şayet ilerde bir fransız hukukçuyla çalışmak zorunda kalırsanız bir felaket olacaktır.Ayrıca çok iyi ingilizce ve almanca bilseniz bile Fenerbahçe sizi asla hukukçu olarak işe almayacaktır.Çünkü UEFA başkanı fransız :) .
Cevap: Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilgisinin hukuk alanında getirileri nelerdir ve devlet üniversiteleri bu bağlamda engel oluşturur mu?
Kesinlikle özel üniversiteleri tercih etmelisiniz. Zira devlet üniversitelerindeki hukuk bölümlerinde dersi geçebilme derdinden diğer ilgi alanlarınıza yönelebilmeniz oldukça zor. Ayrıca, yurt dışı imkanları özel üniversitelerde devlet üniversiteleri ile kıyaslanamayacak oranda fazla.
Alıntı:
AdemYavuz rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle özel üniversiteleri tercih etmelisiniz. Zira devlet üniversitelerindeki hukuk bölümlerinde dersi geçebilme derdinden diğer ilgi alanlarınıza yönelebilmeniz oldukça zor. Ayrıca, yurt dışı imkanları özel üniversitelerde devlet üniversiteleri ile kıyaslanamayacak oranda fazla.
Cevabınız için çok teşekkürler. Çok kararsız kaldım bu kaldım bu konuda. Çünkü bu dezavantajlara rağmen İstanbul girebileceğim özellere göre çok daha prestijli ve iyi bir okul.
- - - Updated - - -
Alıntı:
istanbul since 1453 rumuzlu üyeden alıntı
Çok iyi derecede ingilizce ve almanca bilmek,şayet ilerde bir fransız hukukçuyla çalışmak zorunda kalırsanız bir felaket olacaktır.Ayrıca çok iyi ingilizce ve almanca bilseniz bile Fenerbahçe sizi asla hukukçu olarak işe almayacaktır.Çünkü UEFA başkanı fransız :) .
Cevabınız benim sorumun karşılığı olmamış sanki veya ben anlayamamışımdır; ama yine de teşekkürler.
Alıntı:
Melike B. rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için çok teşekkürler. Çok kararsız kaldım bu kaldım bu konuda. Çünkü bu dezavantajlara rağmen İstanbul girebileceğim özellere göre çok daha prestijli ve iyi bir okul.
- - - Updated - - -
Cevabınız benim sorumun karşılığı olmamış sanki veya ben anlayamamışımdır; ama yine de teşekkürler.
İronik bir yaklaşım sergilemek istedim.Ancak şunu bilmenizi isterim ki, insanda istek olmadıktan sonra özel üniversitede dil bilse ne olur bilmese ne olur.Bu sebepten dolayı kıyaslamanın doğru olmadığını düşünüyorum.Özel üniversitelerin devlet üniversitelerine göre ,diğer aktiviteler için daha elverişli olduğu tezine de katılmadığımı söylemek istiyorum.Yurt dışı imkanına gelince bu sizin elinizde olan birşey bence.Özelde olmanız kesin imkanlar doğurmayacaktır bence.İstanbul Üniversitesi hayallerinizi süslüyorsa şayet ,ilk hedefiniz BEYAZIT ,ileriii!! demek istiyorum :)
Bu yanıt daha yararlı oldu benim için :) Çok teşekkür ederim..