Yasal Danışmanın Onayı Olmadan Verilmiş Krediler Geri Alınabilir mi?
Merhaba iyi çalışmalar arkadaşlar, benim fikir almayı istediğim konu biraz karışık.
Babam psikiyatri hastası ve kendisine 2006 yılında annem mahkeme kararı ile "Yasal Danışman" olarak atandı.
Rahatsızlığından ötürü hastalığının aktif dönemi içerisinde bankalardan sürekli kredi alıyor,kredi kartı alıyor, nakit avans çekiyor, yani nereden borç bulabilirse alıyor
İşin kötü yanı bu aldığı paraları ödemiyor, bankalar üzerine evi ve emekli maaşı olduğu için kredi de veriyorlar.
Geçenlerde aile avukatımızla görüştüm kendisi, 2006 yılında verilen "Yasal Danışman" kararından sonra bankaların kredi verecekleri zaman Annem'in de onayını almaları gerektiğini, verilen kredi,kredi kartları,nakit avans ödemelerinin yanlış olduğu ve bu zaman kadar ödenen tüm paraların geri alınabileceği, bundan sonrada kredi vs. gibi başvurularında "Yasal Danışmanın" onayını alacaklarını söyledi.Benden hangi bankadan ne kadar kredi vs kullanıldıysa dökümanları kendisine getirmemi dava açacağımızı söyledi, emsal kararlar olduğunu söyledi.
Şimdi sevgili hukukçu arkadaşlarım sizce böyle bir durum mümkün mü? Yani bu 2006 yılında mahkemece verilmiş olan "Yasal Danışman" kararından sonra verilmiş kredi, kredi kartları ve nakit avansları biz mahkemeye ibraz ederek dava açtığımızda ozamandan bugüne ödenmiş olan rakamları geri alabilirmiyiz?
Şimdiden değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Yasal Danışmanın Onayı Olmadan Verilmiş Krediler Geri Alınabilir mi?
Babanız bankaya gidip kredi başvurusunda bulunduğunda, istenen evrakları verdiğinde bankacının babanızın bir "yasal danışman" ı olduğunu anlaması beklenir mi?
Eğer anlaması beklenirse, bankacının ihmalinden veya kastından söz edilebilir. Ancak anlaması beklenmiyorsa, bankayı suçlamanın mantıklı bir tarafı bana görünmedi.
Cevap: Yasal Danışmanın Onayı Olmadan Verilmiş Krediler Geri Alınabilir mi?
bankacılara sorduğumda detaylı bir inceleme yapıp öyle kredi vermeleri gerektiğini fakat emekli maaşı ve üzerine mülkü varsa hemen kredi verildiğini söylüyor.