Askerdeyken mahkeme süreci
Arkadaslar merhaba ;
2012 senesinde şifrelerimin çalınması kişisel bilgilerime ulaşma gibi bilişim suçları alakalı şikayet dilekçemi savcılığa verdim. Sisteme giren kişi bulundu ifade vermiş bende verdim tanıyorum da giren kişiyi bunuda belirttim herşey buraya kadar normal ama bugun evime ceza mahkemesinden tebligat geldi mahkemem var mış 10. ayda ama ben agustos ayında askere gideceğim durum böyle olunca ne yapmam gerekiyor durumumu askere gitmeden once bildirmem gerekiyormu ,durusmaya katılmak zorundamıyım, katılmazsam ne oolur bilgisi olan arkadaslar bana yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum
Cevap: askerdeyken mahkeme süreci
Mahkeme müşteki olarak sizin beyanınızı almak istemektedir, siz mahkemeye bir dilekçe vererek duruşma gününde mahkemede olamayacağınızı, o tarihte askerde olacağınızı belirtin, bağlı olduğunuz askerlik şubesini de belirtirseniz, mahkemece nerede askerlik yaptığınız tespit edilerek, askerlik yaptığınız birliğe tebligat gönderilerek sizin askerlik yaptığınız yerdeki ceza mahkemesinde beyanınızın alınması sağlanacaktır, endişe edecek bir durum yok, iyi günler, hayırlı teskereler.
Cevap: askerdeyken mahkeme süreci
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme müşteki olarak sizin beyanınızı almak istemektedir, siz mahkemeye bir dilekçe vererek duruşma gününde mahkemede olamayacağınızı, o tarihte askerde olacağınızı belirtin, bağlı olduğunuz askerlik şubesini de belirtirseniz, mahkemece nerede askerlik yaptığınız tespit edilerek, askerlik yaptığınız birliğe tebligat gönderilerek sizin askerlik yaptığınız yerdeki ceza mahkemesinde beyanınızın alınması sağlanacaktır, endişe edecek bir durum yok, iyi günler, hayırlı teskereler.
ilginiz için çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler doğrultusunda gerekli yerlere başvuruları yapayım umarım bir sorunla karşılaşmam tekrar teşekkür ederim.