Miras mülkiyetinden hak talep etme
İyi ünler dileklerimle; Babamdan kalma arsaya mutahitle anlaşar kat karşılığı noter anlaşması ile diğer mirasçılar (kardeşlerim) benim üzerime kalması için imza karşılığı bana verdiler. Bu konutu bir kişiye satış yaparak kredi kullandım ve sonra tekrar tapu satışıyla ben aldım. Bu konut baba mirası olduğu için diğer kardeşleriminde hakkı var. Benim ölmem veya eşimden boşanma durumunda bu kardeşlerim bu konuttan hak talep edemezler (bana göre). Bu konutu ben anneme satışını yapsam eşim bu konuttan hak talep edebilir mi? Edememesi için 3. kişiye satışını yapıp(akraba bağı olmayan) tekrar anneme satışını yapsam yinede dava açıp hak alabilir mi? (Boşanma veya mal sahibinin ölümü gibi durumlarda) .İlgileriniz için teşekkür ederim.
Cevap: Miras mülkiyetinden hak talep etme
Bu söylediklerinizin hepsi yasal mirasçıları mirastan mahrum etmek için yapılan muvazaa yani danışıklı dövüş işlemidir.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Bu söylediklerinizin hepsi yasal mirasçıları mirastan mahrum etmek için yapılan muvazaa yani danışıklı dövüş işlemidir.
Yani bozulabilir işlemlerdir sn.fer11
Ben bu taşınmazı satamazmıyım yani. Benim borcum olsa ben aldığım taşınmazı satamazsam bir daha almam.
Alıntı:
fer11 rumuzlu üyeden alıntı
Ben bu taşınmazı satamazmıyım yani. Benim borcum olsa ben aldığım taşınmazı satamazsam bir daha almam.
Satabilirsiniz elbette, satmak istediğinizde kimse satamazsın diyemez.
Sorunuz satabilirmiyim değildi, eşimin hak iddia edememesi için kırk dereden su getirip dolandırıp dolandırıp 3.kişilere 5.kişilere satsam, onlar da anneme veya kardeşime satsa, ölüm veya boşanma durumunda eşim gene de hak iddia edebilir mi idi sorunuz değil mi??
O durumda , eşiniz yapmış olduğunuz satışların sadece kendisinden hak-pay miras kaçırmak için yapılmış olduğunu iddia edip dava açarsa, o satış yoluyla el değiştirip duran ama sonunda annenize vaya kardeşlerinize dönen o daireyi , alan o kişilerin alım gücü olup olmadığına , satın alanın o bedeli ödediğinin ıspatına vardığında..... tökezler o planınız , olmaz ya, olursa aklınızdan geçen eşinizin hak iddia edebileceği gün geldiğinde yukarıda açıklanmaya çalışılan gibi olur sn.fer11.
Ayrıca,
Kullandığınız kredinin taksitleri uzaydan gelmiyordu herhalde, eşinizle birlikte yaşamınızı devam ettirdiğiniz evin gelirinden ayrılıyordu o kredi taksitleri öyle değil mi? Oradan da hak iddia edebilir eşiniz.