Kısa mesaj yoluyla hakaret
merhaba,
biraz aradım fakat bulamadım eğer konu daha önce açıldı ise herkesten özür dilerim.
merak ettiğim konu ise kimliği belirli birinin bilerek ve isteyerek benim cep telefonuma kısa mesaj ile hakaretin ötesinde küfürler göndermesi hakkında yapabileceğim birşey var mı? kişinin tüm mesajları telefonumda kayıtlı.Eğer olay mahkemeye taşınırsa telefon hattımın bağlı oldugu servis sağlayıcı firma bu mesajları bana veya mahkemeye sunmak zorunda mı? şimdiden çok teşekkürler ve iyi çalışmalar...
Cevap: Kısa mesaj yoluyla hakaret
şuan benim de buna benzer bir davam var.kendim konu açamadığım için burdan yazıp yardımlarınızı bekliyorum.iki ayönceyakın bi dostumuzun bnm cep telefonumabana ilgisi olduğunu anlatan mesajları geldi bu durumu eşim öğrendiğinde kendisini dövdü ve şikayetçi olduk. sahısifadesindeyanlış anlaşılmaolduğunu söylemiş. delil yetersizliğinden dolayı dava düştü buna istinaden bnde telefonmdaki mesajları sildim.fakatkamu hemkarşı tarafa hemdeeşime ayrıayrı cezalandırılmaları için dava açtı.öğrendiğim kadarı ile eğer smsler telekayıtlıdeğil ise mahkemekararı ile istenen dökümlerde yanlızca telefon trafiğinin çıktığını hanginumaralar zamanları smsboyutları (içerikleri değil)geliyor.tanıdığım bi hakimdedurumun böyle olduğunu e aramasıklıklarına göre karar verdikleini keşke çımış olsadaişimiz daha kolayolsa demişti.sizlerin debu konu hakkındaki bilgilerinizipaylaşmanızı istiyorum.eğer içerikler tespitedilemiyor ise iki tarafın da alacağı cezane olur.ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kısa mesaj yoluyla hakaret
eğersavcılığa şikayette bulunmuş isenizancak ondan sonra sms içeriklerinin tespit edilebildiğini biliyorum eğerbi şikayetsözkonusu değil ise yanlızca hangi numaralar ve zamanları tespitedilebiliyor.yanlış ise lütfen düzeltin.