Selamlar.İpotekli evin satış ilamının kefillere tebliği gerekli midir?Bu sebeple kefil ihalenin feshini isteyebilir mi?Borç 100.000 tl Ev 84.000 tl ye satılmış.Kefil haberim olsaydı ben alırdım diyor...
Printable View
Selamlar.İpotekli evin satış ilamının kefillere tebliği gerekli midir?Bu sebeple kefil ihalenin feshini isteyebilir mi?Borç 100.000 tl Ev 84.000 tl ye satılmış.Kefil haberim olsaydı ben alırdım diyor...
İhalenin feshini isteyebilecek kişiler icra iflas kanunu iik madde 134 'te sayılmıştır. Buna göre:
İhalenin feshini, Borçlar Kanununun 226 ncı maddesinde yazılı sebepler de dahil olmak üzere yalnız satış isteyen alacaklı, borçlu, tapu sicilindeki ilgililer ve pey sürmek suretiyle ihaleye iştirak edenler yurt içinde bir adres göstermek koşuluyla icra mahkemesinden *1* şikayet yolu ile ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde isteyebilirler. İlgililerin ihale yapıldığı ana kadar cereyan eden muamelelerdeki yolsuzluklara en geç ihale günü ıttıla peyda ettiği kabul edilir. İhalenin feshi talebi üzerine icra mahkemesi *1* talep tarihinden itibaren yirmi gün içinde duruşma yapar ve taraflar gelmeseler bile icap eden kararı verir. Talebin reddine karar verilmesi halinde icra mahkemesi *1* davacıyı feshi istenilen ihale bedelinin yüzde onu oranında para cezasına mahkum eder. (Ek cümle: 17/07/2003 - 4949 S.K./38. md.) Ancak işin esasına girilmemesi nedeniyle talebin reddi halinde para cezasına hükmolunamaz.
Yani kefil ihalenini feshini isteyemez mi kendisine satış ilanı tebliğ edilmediği için.Ayrıca avukat satıştan sonra kalan miktar için kefilin evinide satmak için geçen hafta kıymet takdiri yaptırmış.Kefil o zaman öğrenmiş evin satıldığını...