-
Darp edilme
Merhaba,
Erkek arkadaşım tarafından darp edildim sağ gözümün altında ve kolumda ciddi morluklar var.
Karakola gidip şikayette bulunmak istiyorum. Fakat e.arkadaşım evli bu yüzden çekiniyorum.
Darp raporu alıp şikayette bulunursam eğer ne kadar ceza alır?Ben suçlu duruma düşermiyim?
Daha önce de darp edildim.Bu ilk değildi.Sudan sebepten tartışırken oldu.Git şikayetçi ol bana bi şey olmaz
şeklinde bir tavrı var.Tanıdık polis arkadaşları varmış.Ne yapmam gerekiyor?Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: Darp edilme
Yazdıklarınızdan TCK m.88'deki tipe uygun fiilin gerçekleştiği anlaşılıyor. Hemen raporunuzu alın ve kolluk veya savcılık makamına şikayette bulunun. İspat açısından rapor almanız önemli. Ayrıca daha önce de bu fiillere maruz kaldığınızı belirtin. Duruma göre birden fazla yaralama suçundan veya zincirleme suç hükümlerine göre yargılama söz konusu olabilecektir. Merak etmeyin suçlu duruma düşmezsiniz. Bu arada eğer bahsettiğiniz kişinin tebligat adresi ailesi ile birlikte oturduğu konut ise yapılacak tebligatlar sonucu yaşadığınız ilişkiyi eşin öğrenme olasılığı da kuvvetle muhtemel.
MADDE 88. - (1) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
-
Cevap: Darp edilme
Merhaba,
Mahkeme yoluna gudersenız ve arkadasın sıcılı temızse ceza almaz sadece uyarılır,aynı suc 5 yıl ıcınde 2.defa ıslenırse ozaman 1 ay hapsı olur,fakat arkadadısının esı durumu ogrenır ve sıze aıle hukunu bozdugun ıcın dava acar evlı bırıyle bırlıkte olamazsın,bu olat ders olsun arkadaslıgı sonlandır, dava yolunada gıtme,
Gecmıs olsun