Baba tarafına yardım nafakası
Öncelikle merhaba. Babam 95 senesinde vefat etti ben şu an 20 yaşındayım ve bu zamana kadar maddi durumları iyi olmasına karşın ne maddi nede manevi bir destekleri olmadı. Üniversite öğrencisiyim ve ekonomik açıdan zor durumdayım. Babanneme veya amcalarıma dava açma hakkım var mı?
Cevap: Baba tarafına yardım nafakası
Bu konuda bir hakkınız olacağını sanmıyorum ama avukat arkadaşlar daha iyi bilgilendirme yapacaklardır. Şuan için verebileceğim diğer cevap ise mesajınızdan dedenizin vefat ettiğini anlıyorum ve miras paylaşımında babanızın mağdur olduğunu iddia ederek bu konuda miras paylaşımı için dava açabilirsiniz. Buda uzun bir süreç olması gerekli...
Alıntı:
özcan35 rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda bir hakkınız olacağını sanmıyorum ama avukat arkadaşlar daha iyi bilgilendirme yapacaklardır. Şuan için verebileceğim diğer cevap ise mesajınızdan dedenizin vefat ettiğini anlıyorum ve miras paylaşımında babanızın mağdur olduğunu iddia ederek bu konuda miras paylaşımı için dava açabilirsiniz. Buda uzun bir süreç olması gerekli...
dedem babam ölmeden çok önce ölmüş. babam hayattayken üzerine bir gazino ve bir kaç kantin var iken öldükten sonra sadece vergi borçları kalmış. Ayrıca annemin söylemine göre babam ölmeseydi eğer o hafta babaannem babama ev verecekmiş.
Şimdi verecekmiş , olacakmış gibi söylemlerin size yasal olarak bir faydası yok ne yazıkki. dava açsanız ve bunu mahkemede söyleseniz bile ya babaannenizin çıkıp evet doğru demesi lazım yada şahitliği hakim takdirini kazanacak kişilerin beyanda bulunması...Sizin için en önemlisi dedenizin vefatı sırasında adaletsiz bir miras paylaşımı olduğunu düşünüyorsanız bu konuda dava açmaktır.
Peki teşekkür ederim yardımınız için
Babana dua etmeyi unutma.