-
Bekleyen hacizler
Bir taşınmaz üzerinde Örneğin 10 tane haciz var; Onuncu sıradaki alacaklı, "satılsa da bana sıra gelmez, bana para kalmaz" der ve haklıdır. Ama birinci / ikinci sıradakiler neden sattırıp paralarını tahsil etmezler?
Senelerce beklemekteki amaçları / çıkarları nedir?
-
Cevap: Bekleyen hacizler
Gayrimenkul satışları biraz masraflıdır ve sıkıntılıdır mesela hisseli bir yer ise veya borçlunun gayrimenkulde hissesi varsa diğer hissedarları da tespit ettirip onlara da tebligat yapmak gibi bi ton usuli işlemler alacaklıyı bilhassa avukatını bezdirir.
-
Nasıl yani? Adamın alacağı var, Borçlunun (hisseli olmayan) gayrımenkulü var, haciz de koymuş, ama 5 senedir alacağını almıyor. O halde ev haczi gibi gayrımenkul de -teoride değilse de- pratikte haczedilemez demek mi gerek?
-
Gayrimenkul satışları menkul satışları kadar kolay değil şu an uğraştığım bir dosyadan örnek verdim bir apartman dairesi borçluya ait ama kat mülkiyeti yok topraktan hisse şeklinde 12-13 tane diğer malik hissedarları tespit ediyorum tapudan adreslerini aldım tebligat yolluyorum çoğu geri dönüyor tapudaki adreslerinde değiller yeni adres de bildirmemişler bazıları ölmüş yetki alıp mirasçılarını tespit edecem onlara yollayacam tabi mernis adresleri filan varsa yoksa onlara ilanen tebligat uğraş dur habire de masraf tabi.
Yanlız belirttiğiniz gibi üst sıradaki haciz koyan alacaklının dosyasına bakmak lazım satış istememişse haczi düşmüştür düşüm yazısı alıp tapuya yollanır alttaki üst sıraya çıkar.
-
Teşekkür ederim. Sanırım anladım.