Adli sicil kaydinin bulunmamasi
Arkadaslar, herkese merhabalar.
Yaklasik 7 sene oncesine kadar Turkiye'de yasiyordum, daha sonra islerimin bozulmasiyla birlikte kendimi tefecilerin elinde buldum, evimi arabami sattim ancak yine tefecilerin borclarini faizlerini odemeye gucum yetmedi karsiliginda 4-5 adet toplami 200 bin TL'ye ulasan karsiliksiz ceklerim tefecinin elinde kaldi, cekler yazdirildi ve hacize verildi, son 7 yildir yurtdisinda oldugum icin acikcasi hacizlik bir durumum olmadi.
Turkiye.gov.tr adresinden belirli araliklarla mahkeme sorgulamasi yapiyorum, gecen seneye kadar yani yeni cek kanunu cikmadan once karsiliksiz cek davalarim suruyordu, gelismeleri de Turkiye.gov.tr'den takip ediyordum, durusmalar yapiliyor, iptal ediliyor, erteleniyor veya "gerekceli karar verildi" yaziyordu.. Ancak yeni yildan sonra o davalarin hepsi Turkiye.gov.tr adresinden kalkti, suanda hic birini goremiyorum ancak sadece Ak Banka zamaninda 500 Tl gibi kredi karti borcum varmis, ondan dolayi haciz var onu gorebiliyorum.. onun harici gorebildigim tek dava "cek defterini ihtara ragmen bankaya iade etmemek" diye bir dava ve o da sonuclanmis, tabii sonucu goremiyorum?.
Turkiye.gov.tr 'nin yeni hizmeti artik adli sicil kaydimiza da online bakabiliyoruz, adli sicil kaydimi sorguladigimda PDF dosyasinda su yaziyor;
"YUKARIDA KIMLIK BILGILERI BULUNAN SAHSIN ADLI SICIL KAYDI YOKTUR."
bilgisi yer aliyor, bir iki sorum olacaktir bunu cevaplayabilirseniz cok memnun olurum.
1- Adli sicil kaydi yoktur demek %100 adima cikmis hapis karari yoktur anlamina gelebilir ?
2- Cek defterini zamaninda bankaya iade etmedigim icin hakkimda hapis karari cikabilir mi? (Defter nerede bilmiyorum, buyuk ihtimalle kayip)
3- 7 yil sonra ilk defa bu sene Turkiye'ye giris yapmayi dusunuyorum, akbankasi kredi kartina olan borc/hacizdan veya cek defterini zamaninda iade etmedigimden dolayi havaalaninda tutuklanma veya yurtdisina tekrar cikma yasagi gibi bir uygulamaya maruz kalma ihtimalim varmidir?
4- Turkiye.gov.tr'de artik olmamasina ragmen cek davalari (haciz degil) halen adliye'de devam ediyor olabilir mi? Hala beni tutuklatmak icin ugrasiyor olabilirler veya basarili olabilirler mi?
5- kredi karti haciz davasi, cek borcundan dolayi olan dava ve cek defterini iade etmek icin acilan davalari icin hicbir mahkemeye katilmadigimdan hakkimda zorla yakalatma cikarttirilmis olabilir mi?
Simdiden cok tesekkur ederim, iyi calismalar herkese.
Cevap: Adli sicil kaydinin bulunmamasi
Guncelleme:
Bugun, Turkiye'de bir tanidik araciligiyla emniyette GBT'me baktirdim, GBT'de sadece gecen sene dusen karsiliksiz cek davalari gozukmus ama onlarda dustugu icin hicbirsey yokmus, yani araniyor vs diye birsey yok GBT'de dahil araniyor cikmadigima dair Turkiye'ye girmemde herhalde bir engel olabilir mi? Haciz davalarimin hicbirisine katilmadim, haciz davalarina katilmamanin bir cezasi varmi bilmiyorum.