Emekli Maaşı ve İcra Müdürlüğü
İcra müdürlüğü emekli maaşına bloke koymaya ve maaşa icra yapmaya çalışmış, tabi ki bir şey yapamamış ama banka tarafından kredi başvuru ekranında göründüğü söylenmiştir,ve bu nedenle kredi alımında engel çıkaracağı söylenmiştir.Yorum ve görüşlerinizi rica ediyorum.
Cevap: Emekli Maaşı ve İcra Müdürlüğü
İcra memurunun işlemini şikayet ediniz.
Bankanın gördüğü, icra memurunun haciz işlemi yapmaya çalışmasımıdır yoksa,
bir borçtan dolayı takip işleminin olduğumudur? Borç ne borcudur, nafaka borcu olabilir mi?
Takip işlemi olarak gördüler.Borç ise senet yapılarak alınmış bir koltuk takımı borcudur.
Alıntı:
zeki_çalık rumuzlu üyeden alıntı
Takip işlemi olarak gördüler.Borç ise senet yapılarak alınmış bir koltuk takımı borcudur.
Adınıza yürütülen icra takip dosyalarını bankalar görebiliyor, sizde de olduğu gibi.
Yani icra memurunu şikayet edebileceğiniz bir durum yok,
banka kredi verip vermemekte serbest olduğundan , kredi başvurunuza olumsuz yanıt almanız durumunda sebebi icra memurunun yaptığı herhangi bir işlem değil, devam etmekte olan icra dosyanız olacaktır.
Cevap için teşekkür ederek, bir soru daha sormak istiyorum, borçlu olunan kişinin ya da mağazanın vekilini aramak sureti ile kendisine noter tasdikli bir taahhütname vereceğemizi ve maaş hesabındaki blokeyi kaldırmasını isteyerek bunun sonucunda da kredi alabileceğimi ve borçlu olduğumuz miktarı kendilerine verebileceğimizi söylesek uygun ve olumlu olur mu?
Alıntı:
zeki_çalık rumuzlu üyeden alıntı
Cevap için teşekkür ederek, bir soru daha sormak istiyorum, borçlu olunan kişinin ya da mağazanın vekilini aramak sureti ile kendisine noter tasdikli bir taahhütname vereceğemizi ve maaş hesabındaki blokeyi kaldırmasını isteyerek bunun sonucunda da kredi alabileceğimi ve borçlu olduğumuz miktarı kendilerine verebileceğimizi söylesek uygun ve olumlu olur mu?
Bankaya sormanız gerekir bunu,
en başta; banka kredi verip vermemekte serbest, haczi kaldırtmış ta olsanız, banka krediyi onaylamayabilir.