Darp zorla senet imzalatma ve tehdit
İyi günler;
22.06.2013 tarihinde babamın teyzesinin oğlunun düğününe gitmiştik orada ben ve ağabey,m dönere yardım ederken babamı bir şahsın koluna girip götürdüğünü gördük fakat şahsı tanımadığımız için bir şüphede bulunmadık arkadaşı v.s. gibi düşündük fakat 5-10 dk sonra sesler duyuldu ve bize babanızı dövüyolar diye bağırdılar ben ve ağabeyim hemen koştuk ve babamı 4 kişi ortalarına almış (babam yerde) bu şekilde dövüyorlar.Şahısların kız kardeşinin bize borcu vardı senet imzalatma sebepler ide o olmalı. Babama zorla senet imzalatmaya çalışmışlar 1. imzayı atmış 2. imzayı atmayınca dövmüşler.Biz gidince akrabalarımız bizi olay yerinden uzaklaştırdı öfkeyle bir şey olmasın başımızı belaya sokmayalım diye ondan sonra babamla hastahaneye gittik şikayetçi olduk bu arada darp raporu aldık ifadelerimizi verdik ertesi gün 23.06.2013 tarihinde babama telefon geldi şahıslardan birinden argo kullanarak konuşmuş ve dünde şahıslar ben ve ağabeyimden şikayetçi olmuşlar dün ifade vermeye gittik tekrar ağabeyimle beraber fakat şahıslar olaydan 4 gün sonra şikayette bulunmuşlar ve herhangi bir darp raporu da almamışlar bir tanesi ifadesinde sopayla bizi dövdüler demiş bir tanesi de döner bıçağıyla saldırdılar demiş benim yaşım 16 şahısların yaşı 40-50 arası dün ifademi alamadılar yaşım küçük olduğu için çocuk şubeye sevk ettiler gözaltına aldılar beni sabah savcıya götürdüler ifademi verdim ve bugün şahıslardan bir tanesi babamı arayarak benim kim olduğumu gördünüz mü diye bir cümle kullandı ve bu tarzda konuşmaya devam etti inanın kalbim ağrıyor moralim psikolojim berbat bir durumda bana ve ağabeyime açılan davada bir şey çıkar mı babama gelen telefonları nasıl lehimize kullanacağız
Cevap: Darp zorla senet imzalatma ve tehdit
Alıntı:
fatih0696 rumuzlu üyeden alıntı
bana ve ağabeyime açılan davada bir şey çıkar mı babama gelen telefonları nasıl lehimize kullanacağız
Size ve abinize açılan dava (eğer suç yaralama ise) darp raporu olmadığı için ceza alınması ihtimali oldukça düşüktür.
CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNDA ÖNGÖRÜLEN TELEKOMÜNİKASYON YOLUYLA YAPILAN İLETİŞİMİN DENETLENMESİ, GİZLİ SORUŞTURMACI VE TEKNİK ARAÇLARLA İZLEME TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK'in
İşlemlerin niteliği
MADDE 10
(4) "Bir soruşturma sırasında delil toplama kapsamında, somut olayın özelliğine göre maddî gerçekliğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için zorunlu olduğu takdirde, açık rızasının bulunması ve iletişim aracının kendisine ait olması şartıyla şikâyetçinin iletişiminin tespiti Cumhuriyet savcısının yazılı kararıyla Başkanlıktan istenir." şeklindedir.
Şahsınıza, babanıza veya abinize tehdit, hakaret içerikli telefonlar geldiği bilgisini en yakın Cumhuriyet Savcılığına bir dilekçe ile bildirmeniz sizin lehinize olacaktır.
dün gece saat 01.00 de park halinde ki aracımızın ön cam ve ön sağ kapı camını kırdılar karakol tutanak tuttu dava sürecine etkisi olur mu ne gibi yol izlemeliyiz bunlar bu olaydan ne tür bi ceza alır ?
Alıntı:
fatih0696 rumuzlu üyeden alıntı
dün gece saat 01.00 de park halinde ki aracımızın ön cam ve ön sağ kapı camını kırdılar karakol tutanak tuttu dava sürecine etkisi olur mu ne gibi yol izlemeliyiz bunlar bu olaydan ne tür bi ceza alır ?
Bunu kantılayabiliyor musunuz?
"Kendisi kırmıştır, bize iftira atıyor" derlerse bunu ispatlayabilecek durumda mısnız?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bunu kantılayabiliyor musunuz?
"Kendisi kırmıştır, bize iftira atıyor" derlerse bunu ispatlayabilecek durumda mısnız?
telefondan tehtit alıyoruz ayrıca tesadüfde olmayacak nitelikte yani ayrıca olaya kasko şirketide karıştı araştırıyor mütfettişler aryıca doğrudan onlar yaptı denmeyeceğini bilecek kadar bilgimiz var komşular ifade verdi yüzünü eşarpla kapatmış çekiçle kırmış telefonla yapılan tehtitlerde bu olaya yön veriyor diye düşünüyorum