-
Nafaka Sorunu
Öncelikle hepinizi merhaba diyorum. Size biraz sorunumuzdan bahsedeyim. Annem ile babam yıllar önce boşanmış. O zamanlar babamın vermesi gereken nafakayı düzenli olarak verirken bir zaman sonra vermeyi kesmiş ve sonrasında hiç vermez olmuş. Bu durum şimdide devam ediyor. İlgisiz ve sorumsuz tavırlarından sıkıldık. Benimle birlikte bir ablam var ve annemle kalıyoruz. İki kardeş 18'i geçtik fakat geçte olsa babama nafaka davası açmak istiyoruz. Bunu yaparsak nafaka alabilirmiyiz? ve ya geçmiş yıllarında parasını alabilirmiyiz hadi geçmişi bıraktım en önemlisi bundan sonrası. Bir de eğer alabilirsek bunun için neler yapmalıyız?
-
Cevap: Nafaka Sorunu
Nafaka kararını icraya koyarak geriye dönük nafakaları talep edebilirsiniz. 18 yaşını doldurduysanız okumaya niyetiniz varsa nafaka davası açabilirsiniz.
-
Nafaka mahkeme ilamına dayandığından ilamlar da 10 yıllık zamanaşımı süresine tabi olduğundan son 10 yılda ödenmemiş olan nafaka alacaklarınız için ilamlı icra takibi yapabilirsiniz(Borçlu zamanaşımı defiinde bulunulmazsa 10 yıldan önceki alacakları talep etmenizde de bir sorun olmayacaktır).
-
Avukat beyin söylediği ve öğrenci arkadaşında açıkladığı gibi icra takibi yaptırma hakkınız mevcut... Ödeme kesildiği zamandan itibaren geriye dönük olarak ilamlı icra takibi yapabilirsiniz. Sen ve kardeşinde okuduğunuzu nafaka davası açarak ve burda ispatlayarak alabilirsiniz. Ebeveynlerin yasal zorunlulukları mevcut 18 yaşını doldurmuş çocuklar için nafaka ödemek gibi.. (eğitim için)