Sağlıkta miras paylaştırma
İyi günler diliyorum. Babamın ilk evliliğinden iki çocuğu, sonra ben ve daha sonraki evliliğinden de bir çocuğu var. Şimdiki eşi, babamın ilk iki çocuğuna maddi olarak yeterince destek olduğunu, bu çocukların artık yetişkin olduğunu ( 36 ve 32 yaş), benim (20 yaş) ve kendinden olan kardeşim (14 yaş) için ise daha eğitim döneminde olduğumuzu ve bizlerin daha çok desteğe ihtiyaç duyduğu gerekçesi ile mirasını bana ve küçük kardeşime paylaştırmasını istiyor. Gerekirse kendi miras hakkından feragat edebileceğini söylüyor ( bu koşula bağlı olarak). Büyük olan kardeşlerimizin, babamın sağlığında yapılacak olan bu paylaştırmaya itiraz hakları var mıdır? Söz konusu miras , aynı arazi üzerinde, farklı büyüklüklerde altı ev ve başka bir yerde bir arsadan oluşmaktadır. Büyük kardeşlerin saklı payları göz önüne alınarak bir paylaştırma yapılsa, bunun en doğru hukuki yolu nedir? Vasiyet mi, hibe mi ? Teşekkür ederim.
Cevap: Sağlıkta miras paylaştırma
Alıntı:
Aksel rumuzlu üyeden alıntı
Büyük kardeşlerin saklı payları göz önüne alınarak bir paylaştırma yapılsa, bunun en doğru hukuki yolu nedir? Vasiyet mi, hibe mi ? Teşekkür ederim.
en doğru yol budur, saklı payları dikkate alarak paylaşımı sağlayıp vasiyet düzenlemek.
Sayın yetkili,
Bu iletiyi kaldırmak mümkün müdür? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Teşekkür ederim.
Alıntı:
Aksel rumuzlu üyeden alıntı
Sayın yetkili,
Bu iletiyi kaldırmak mümkün müdür? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Teşekkür ederim.
Mümkün değildir
Erdoğan Bey saklı paylar bırakılırsa vasiyetnamenin şekil şartlarına uyulursa aklı başında olan birisinin bıraktığı vasiyetname ne oranda iptal edilebilir.Aynı sorunda benim başımda 5 cocuğum var 1 tanesinin diğer kardeşleriyle benle ve annesiyle arası yok.bana bişey olursa kardeşlerine bıraktığım malı zehir edeceğini düşünüyorum.bu yüzden saglığımda ilerde sorun bırakacak iş yapmak istemiyorum.Hepsininde saklı paylarını ayrı ayrı birbirlerine ortak etmeden vermek benim kullanabileceğim miktarı ise bana yakın 4 evladıma bırakmak istiyorum .Sonunda ne denkleştirme davası nede iptal davası acılmasınıda istemiyorum. Ne yapabilirim durum böyle olunca!!!