Davacı Vekilinin Sürekli Mazeret Dilekçesi
Davacı vekili 10 duruşmadır devam eden bir manevi tazminat davasında ki ceza davası yargıtay da temyizde olmasına rağmen açılmış sürekli mazeret dilekçesi vermekte (4-5 kez) ve dava sürekli ertelenmekte...bu noktada davanın açılmamış sayılması için herhangi ilgili bir HMK maddesi veya tazminat mahkemesine sunulabilecek bir Yargıtay kararı varmıdır? ilginize teşekkürler.
Cevap: Davacı Vekilinin Sürekli Mazeret Dilekçesi
Mazareti kabul etmediğinizi beyan olarak zapta geçirirseniz sonraki defalarda hakim de buna uyarak mazaretin reddine karar verir diye düşünüyorum zira benim tecrübelerimde son defa mazaretin kabulüne ve vekile bildirilmesine diye arar karar kurup sonraki defa gelmeyen vekilin mazaretinin reddine karar verildğine şahit oldum.
İlginize teşekkür ederim. Öneriniz duruşmalardan birinde uygulanmıştı ve tutanağa ltf geçti ama değişen bir şey yok. Benim aradığım mahkemeyi de bağlayacak emsal bir Yargıtay kararı?
Alıntı:
damn rumuzlu üyeden alıntı
İlginize teşekkür ederim. Öneriniz duruşmalardan birinde uygulanmıştı ve tutanağa ltf geçti ama değişen bir şey yok. Benim aradığım mahkemeyi de bağlayacak emsal bir Yargıtay kararı?
Sizin mazereti kabul etmediğinizi hakim dikkate alması gerekiyor ama tabiiki takdir hakkına kalmış birşey bu...