Bu olayın ağır cezası olması gerekmiyor mu ?
Merhabalar,iyi forumlar.
Öncelikle direk konuya girip benim bilgim yanlışsa düzeltmenizi istiyorum. Silkroad Online adı altında 10 yıldır hizmet veren Kore'li oyun firması var. Ve bunun ülkelere göre lisans verdiği bi düzen var. Tayvanda bulunan bir şirket bundan hisse alıp 4-5 sene sonra çaldırıyor ve hackerlar bunu sosyal medyada ve sanal alemde her yere yayıyorlar. Dolayısıyla bizim gibi bilişim işini bilenler hemen atlıyor ve bu oyunları tutup kuruyorlar (hazır dosya çünkü) . Ve bunla ilgili sanki gerçek bir şirketmiş gibi işleyişine devam ediyor ve sanki şirketmiş gibide oyuncularına tehdit ve uzaklaştırmalar , yasal yaptırımlar uyguluyorlar. Kısacası bir bilişim hizmeti veren şirket bu dosyaları kullanıp oyun açtı ve sunucularına ağır saldırılar yapan diğer bilişimcilere (hak hukuk bilen) dava açmakla tehdit edip, yaptırım uyguluyorlar.
Bu nasıl olur ya ? Kim bunlar ? Nasıl dava açabilir ? Bilmediğim şeyler mi var ? Oyun çalıntı dosyalarla kurulmuş ve sunucu kiralanıp açılmış ? Yasak değil mi ? Oyun patenti Kore'ye ait ve Oyunda Copyright JOYMAX yazıyor yani Koreli Şirketin ismi ? Ne hakla ne diyerek dava açıyor bunlar ne suçlamasıyla ?
Bahsettiğim şirketin yazısını paylaşıyorum bakınız ;
Değerli üyelerimiz,
Az önce oyunun 2 kere checke düşmesine neden olan saldırı tamamen engellenmiş ve saldırıda bulunan IP 78.179.43.228 olarak tespit edilmiştir. Yarın itibariyle konuyla ilgili yasal girişimlerde bulunulacaktır. Sizlere sorunsuz bir oyun sağlamak için buradayız. Hepinize iyi oyunlar dileriz.
Alt çizgi ile belirttiğim gibi ne yasal işlemi ya ? bu konuyla ilgili daha bilgili olan hukukçu arkadaşlarım yardımcı olabilirlermi biliyorum yasak ve üyeliğin yasaklanması söz konusu.
Çalıntı dosyalarla oyun açan şirketin linki : TIKLA
Cevap: Bu olayın ağır cezası olması gerekmiyor mu ?
Adam sunucu kiralamış, tanıtım yapmış ve bir iş yapıyor. Orada kullanılan yazılım yasal değil ise, bu o yazılımın müellifi ile yasadışı kullanan arasında bir sorundur. Adamın parasını ödeyerek kiraladığı ve bir hizmet vermek için emek ve para sarfettiği suınucuya zarar vermeye çalışmak tabii ki suçtur.
Ben bir marketten mal çalsam, market sahibi de "hakkında şikayetçi olacağım" dediğinde "şikayet edemezsin, çünkü siz lisanssız windows kullanıyorsunuz" demek gibi bir şey olmuş sizinki.
Bu arada;
Ağır bir cezası tabii ki olmalıdır. Çalışan bir sistemi bozmaya çalışmak bence de ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır.
Cevap: Bu olayın ağır cezası olması gerekmiyor mu ?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Adam sunucu kiralamış, tanıtım yapmış ve bir iş yapıyor. Orada kullanılan yazılım yasal değil ise, bu o yazılımın müellifi ile yasadışı kullanan arasında bir sorundur. Adamın parasını ödeyerek kiraladığı ve bir hizmet vermek için emek ve para sarfettiği suınucuya zarar vermeye çalışmak tabii ki suçtur.
Ben bir marketten mal çalsam, market sahibi de "hakkında şikayetçi olacağım" dediğinde "şikayet edemezsin, çünkü siz lisanssız windows kullanıyorsunuz" demek gibi bir şey olmuş sizinki.
Bu arada;
Ağır bir cezası tabii ki olmalıdır. Çalışan bir sistemi bozmaya çalışmak bence de ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır.
Ama sonuçta private yani izinsiz dosyalara erişip oyun yaratıyorsun, yaratmakta değil sadece ismini koyuyorsun sunucuyu alıp içine açıyorsun bu kadar. Tüm dosyaların yasal sahibi JOYMAX şirketi ve sen bu şirketin adına ahkâm kesip dava açmakla tehdit ediyorsun saldıranları. Oyun senin değilki sen yapmadınki ve senin değilki dosyalar ? çalıntı dosyalarla açtın yasal sahibinden gizli olarak ve nasıl açabilirsin dava ben onu öğrenmek istiyorum ? nasıl bi yasal hakkı var böyle tamam sunucuya saldırması yasal değil lakin sunucunun içindeki dosyaları korumak için dava açması doğru değil kanımca. Çünkü dosyaları o yapmadı ve yazmadı ? çaldı ve işletiyor.
Aklıma gelende şu ; Büyük ihtimal "sunucuma saldırıyorlar" adı altında dava açabilir,kimse araştırmayınca içindekileri sözde dava ile gereken şeyi yaptırıyorlar.