Kredi ve Gayrimenkul mülkiyeti hakkında Karmaşık bir sorun
Merhaba 15 sene önce annemin üzerine daire almıştık ve bu daireyi 5 yıl önce kredi çekmesi için bir tanışımıza vermiştik o kişi şimdi bizden kira talep ediyor ve bizi mahkemeye verdi 2 mahkeme gördük 2 ay sonra tekrar mahkememiz var annemle benden ayrı ayrı (500) er tl kira talep ediyor toplam 1000 tl ancak bu kişiyle herhangi bir kira sözleşmemiz yok tamamen kandırıldık iyi niyetimizden faydalanmak istiyor kendisi şu anda başka bir suçtan hapiste yatmakta annemle ben karar aldık başka bir ev almak istiyoruz ama kafamız karışık ya o kişi mahkemeyi kazanırsa o zaman o şahısa 53000 tl ödememiz gerekiyor bu durumda ne yapacağımızı bilmiyoruz sizce nasıl bir yol takip etmeliyiz.
Cevap: Karmaşık bir sorun
Alıntı:
Mehmet52 rumuzlu üyeden alıntı
bu kişiyle herhangi bir kira sözleşmemiz yok
Delil olarak neye/nelere dayanmış?
Kişi kredi çekmek için size ait olan evin satışını tapudan alıyor ve banka hesabınıza parayı yatırıyor doğrumu?
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
elinde hiçbir delil yok ayrıca aynı dairedeki annem ve benden ayrı ayrı kira istiyor
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Kişi kredi çekmek için size ait olan evin satışını tapudan alıyor ve banka hesabınıza parayı yatırıyor doğrumu?
annemin bankada hesabı yok kendi hesabına aktarıldı para hipotek karşılığında çekti krediyi.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
elinde delil olarak hiçbirşey yok mahkemeyede sunmamış
Ben konuyu gene anlayamadım siz tapulu evinizi arkadaşınızın kredi çekmesi için ipotek ettiriyorsunuz para kredi çeken kişinin hesabına çıkıyor ve bu kişi sizden kira talep ediyor doğru mudur? eğer doğru ise büyük ihtimal dolandırıldınız işlemler esnasında evin satışını vermiş olmalısınız yani ev sizin değil
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Ben konuyu gene anlayamadım siz tapulu evinizi arkadaşınızın kredi çekmesi için ipotek ettiriyorsunuz para kredi çeken kişinin hesabına çıkıyor ve bu kişi sizden kira talep ediyor doğru mudur? eğer doğru ise büyük ihtimal dolandırıldınız işlemler esnasında evin satışını vermiş olmalısınız yani ev sizin değil
evin satışını kredi çekmeden birgün önce vermiştik.bu durumda neyapabiliriz neolur bir yolgösterin