Anlaşmalı boşanma başvurusu
Merhaba,
Ozellikle bu konuyu arayip bulamadigim icin baslik actim, tekrar baslik ise ozur dilerim.
Kisaca sorum su sekilde,
Esimle ayrilmak konusunda hem fikiriz. Hala ayni evde, sadece mecburiyetten yasiyoruz. Ancak basvuru yaptiktan sonra ailelere durumu bildirerek herkesin basinin caresine bakacagi bir noktadayiz. Bu yuzden bir an once basvuru yapmamiz gerekiyor.
Burada yasadigimiz problem basvuru yapabilmek icin onun hafta ici izin almasinin buyuk sorun olmasi. Yani bu basvurunun -mumkunse- benim yapabilmem cok iyi olacak. Ikimizin evraklarini sadece benim mahkemeye teslim ederek basvuru yapabilmem mumkun mu? Yoksa onun da gelmesi de mecburi midir?
Yardimci olan herkese tesekkurler.
Cevap: Anlasmali bosanma basvurusu
Tek başınıza verebilirsiniz.
tesekkurler orhan bey,
Forumu okuyorum, interneti de arastiriyorum. Cesitli dilekce ornekleri var. En gunceli en mantiklisi hangisidir bilemedim acikcasi. Sizin paylasabileceginiz ya da su gunceldir diyebileceginiz bir ornek mevcut mudur?
Tekrar tesekkurler
Hakim davayı usulden red etmesin...........
Hakim sorar
eşiniz nerede
bu gün işi var
siz ne sıfatla dilekçeyi getirdiniz? der ve ekler
bey bey!!!!
Boşanma için husumet gerek siz gayet iyi anlaşıyorsunuz karı koca
yıkıl karşımdan
ben sadece evraklarin teslimi esnasinda tek basima olmktan bahsettim. dilekce teslim edilirken hakim ile muhattap olunuyor mu , onu bilmiyorum.
Sıradan bir dilekçe değil dava dilekçesi vereceksiniz.
Alıntı:
krasymyr rumuzlu üyeden alıntı
ben sadece evraklarin teslimi esnasinda tek basima olmktan bahsettim. dilekce teslim edilirken hakim ile muhattap olunuyor mu , onu bilmiyorum.
Bir sıkıntı olmayacaktır, mahkeme kaleminde size konuyla ilgili daha detaylı bilgi verirler, eşiniz ile gelmeniz gereken günü söylerler rahat olun, davanız reddolmaz.
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
Bir sıkıntı olmayacaktır, mahkeme kaleminde size konuyla ilgili daha detaylı bilgi verirler, eşiniz ile gelmeniz gereken günü söylerler rahat olun, davanız reddolmaz.
cok tesekkur ederim.
Gerekli evrakları hazırlayarak davayı açabilirsiniz tek kişi giderek. Duruşma zamanında eşinizde katılmalı ve hakimin sorularına cevap vermeli... Gerisi zaten formalite işlemleri. Yalnız anlaşamadığınız hiçbir konu olmamalı sorun yaşamak istemiyorsanız.