Cevap: dolandırıcılık hakkında
Alıntı:
ka1984 rumuzlu üyeden alıntı
...taksitlerini onun ödemesi şartı ile kendi kredi kartım ile ödeyerek bir cep telefonu aldım.
Kutusunu-faturasını ve garanti belgesini ben aldım, cep telefonu-şarj aleti-data kablosu ve kulaklığı kendisine verdim.
Taksitleri onun ödemesi şartını veya cep telefonu-şarj aleti-data kablosu ve kulaklığı kendisine verdiğinizi ispat edebileceğiniz bir belge veya tanık mevcut mudur?
Evet işlemi yaparken eşim yanımdaydı.
Ancak onun da yanında eski nişanlısı vardı. İnkar edebilir mi bilmiyorum.
Yasada tanımlanmış dolandırıcılık suçu oluşmuş gözükmüyor.Bir kişiye para verdim geri vermedi, bir şey aldım parasını geç ödedi/ödemedi/ödeyemedi vs. gibi durumlar her ne kadar halk arasında falanca beni dolandırdı veya kaba tabirle söğüşledi vs. gibi konuşulsa da kanunda geçen dolandırıcılık suçu tanımı oluşmadığından savcılığa dolandırıcılıkla alakalı yapılan şikayetlerden sonuç alınamıyor(takipsizlik).Siz kendi istek ve rızanızla karşı tarafın telefonunun(aranızdaki güvene dayanarak) parasını ödediyseniz onunda bir şekilde ödemesini bekleyeceksiniz.İlamsız icra takibi yapmak veya noterden ödemeye dair ihtar çekmekte bir alternatif olabilir.İtiraz ederse süreç uzar.Kolay gelsin.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Yasada tanımlanmış dolandırıcılık suçu oluşmuş gözükmüyor.Bir kişiye para verdim geri vermedi, bir şey aldım parasını geç ödedi/ödemedi/ödeyemedi vs. gibi durumlar her ne kadar halk arasında falanca beni dolandırdı veya kaba tabirle söğüşledi vs. gibi konuşulsa da kanunda geçen dolandırıcılık suçu tanımı oluşmadığından savcılığa dolandırıcılıkla alakalı yapılan şikayetlerden sonuç alınamıyor(takipsizlik).Siz kendi istek ve rızanızla karşı tarafın telefonunun(aranızdaki güvene dayanarak) parasını ödediyseniz onunda bir şekilde ödemesini bekleyeceksiniz.İlamsız icra takibi yapmak veya noterden ödemeye dair ihtar çekmekte bir alternatif olabilir.İtiraz ederse süreç uzar.Kolay gelsin.
Beki BTK dan telefonu kullanıma kapattırabilir miyim ?
Faturası kutusu ve garanti belgesi bende olduğu ve ödemeyi ben yaptığım için.
Yasal olarak bir sıkıntı oluşur mu ?