Cevap: Eşim boşanmak istiyor..
Burasının mahkeme ve ben de hakim olmadığımı belirteyim. EN kolay çözüm anlaşmalı boşanma davası. Ancak anlaşamazsanız eşinizin dava açmasını bekleyin ve bir avukat tutun. Boşanma davalarında Genellikle küçük çocuğun velayeti anneye verilir. Dava boşanma ile sonuçlanırsa 1 sene içinde mal rejiminin tasfiyesi davası açarak evlilik birliğine ait taşınır-taşınmaz malların paylaştırılmasını isteyebilirsiniz. Aile birliğinin neyi varsa 1/2 si size aittir.
hukukçu arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.. ne yapmalıyım
Bir avukat meslektaşımızdan profesyonel yardım almalısınız en kısa sürede...
Alıntı:
merhem rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. çok sıkıntıda olduğum bir konuda fikirlerinize başvurmak istiyorum. ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Ben 10 yıllık evliyim. Eşimin benden önceki evliliğinden 12 yaşında bir kızımız, evliliğimizden de 7 yaşında bir kızım var. Bundan 2 sene öncesinde benim evde olmadığım zamanlar arkadaşlık sitelerine üye olup oradaki insanlarla yazıştığını farkettim ve bilgisayara program yükledim. Burada insanlarla konuştuğunu hatta tatile gittiğimizde onlarla görüştüğünü, ayrı bir telefon hattı alarak telefondada görüştüğünü yazışmalardan farkettim ve kayıtlar halen elimde mevcut.. O günden itibaren çok konuda tartıştık kavga ettik konu boşanmaya çok kez geldi ama kızım yüzünden sürekli vazgeçtim. kızımın geleceği için bir şekilde evliliği devam ettirme çabasına girdim. Lakin bana karşı yalanları ve söz dinlememeleri devam etti. Evliliğimiz bitiş sürecine girmiştir. Eşim de artık sana karşı birşey hissetmiyorum diyor ve boşanmak istiyor ve davayı açacak. bu noktadan sonra bende idare eden taraf olmak istemiyorum
Evliliğimiz süresince aldığımız 1 daire eşimin üstüne fakat ev boş kimse oturmuyor ve 1 arabamız var benim üstüme. Bu boşanma olayı gerçekleşirse kızımın velayeti bende kalabilrmi mal varlığımızdan da ev onda kalsın araba bende diyerek paylaşmak istemiyorum. Mal paylaşımı ben istemediğim için nasıl gerçekleşir.
Şu an kullanmakta olduğumuz kredi kartlarımız var ve kartlardaki borçlar beraber yapılan borçlardı. Bunların hepsini ben mi ödeyeceğim. Yoksa herkes kendi kredi kartının borcunu mu ödeyecek.
yardım lütfen görüşlerinizi bekliyorummm
Boşanma davası sırasında , eşinizin konuşma kayıtlarını mahkemeye sunarsanız , almış olduğu ikinci hattıda mahkemeye bildirerek incelenmesini talep ederseniz ve buradanda konuştuğu kişiler tespit edilirse çocuğunuzun eşinizin yanında büyüme ortamının uygun olmadığını mahkeme beyan ederek velayeti talep edebilirsiniz.
Bu konuları mahkemede hakime belgeleyerek haklı olduğunuzu sunabilirseniz malvarlıkları konusundada elinizi güçlendirebilirsiniz.