Arkadaşlar bir trafik kazası geçirmiştim ve dava açtılar ve tazminat davasını kazandılar..Benim Üstüne hiçbirşey yok benden para alabilirlermi ? bu parayı ödememe gibi bir çarem varmıdır ? yardımlarınızı bekliyorum...
Printable View
Arkadaşlar bir trafik kazası geçirmiştim ve dava açtılar ve tazminat davasını kazandılar..Benim Üstüne hiçbirşey yok benden para alabilirlermi ? bu parayı ödememe gibi bir çarem varmıdır ? yardımlarınızı bekliyorum...
peki ilerliyen zamanlarda işe girdiğimde maaşımdan kesilirmi ve faiz işlermi ? yada bi araba aldıgımda el koyarlarmı ? ben para vermek istemiyorum çünkü karşı taraf çok çirkef masrafı 200 tl idi ve benden 3 bin para istediler bende o kadar para vermezdim şimdi ise 12 bin tl lık tazminat davası actılar ve kazanacaklar çünkü hatalı ben idim...
Maddi tazminattan bahsediyorsanız, masrafı bilirkişi tarafından belirlenecektir daha da üstünü alamazlar, manevi tazminat ise gene dediğiniz meblağa kadar çıkacağını sanmıyorum.
Mahkeme kararını icraya koyup haciz vs. talep edeceklerdir, ve mahkeme kararlarına dayanarak başlatılan icra takiplerinde 10 yıl boyunca hiç işlem yapılmadığı takdirde alacak zamanaşımına uğrar aksi halde zamanaşımına uğramazlar. Yani işe girdiğinizde maaşınızdan kesilir ve faiz işler, araba aldığınızda da haczedip yakalanmasını sağlayabilir akabinde satışını isteyebilirler.
İyi günler.