2011 de anlaşmalı boşandım,2012 de kararı beraber imzaladık..şu an zor durumdayım:((
merhabalar,2011 yılında anlaşmalı boşanma için başvurduk,mart 2011 de duruşma yapıldı ve boşanmamıza karar verildi,ama biz kararı (ben ve eşim) davadan 1 yıl sonra 1 şubat 2012 de beraber gidip imzaladık, bu tarihe kadar çocuğum ve eşim benim yanımda kaldılar,o zaman protokolde yıllık iştirak nafakası artırımı %30 du,ve şu an ödeyemeyeceğim bir miktara ulaştı,karşı tarafın geliri 2bin tl üzerinde benimse maaşım 900tl,ben ekim 2012 ve mayıs 2013 arasında işsizdim,ve yeşilkartlı oldum kirada oturuyorum, şu an bana gelen icra kağıdında karşı taraf benim yanımda yaşadığı zamanlardaki nafakalarda dahil olmak üzere faiziyle istiyor,bende tabiki hakkım olarak itiraz edicem ama benim merak ettiğim konu şu,ben hem bu iddaa edilen miktara ve iştirak nafakasının miktarına hayat şartlarım değiştiği için indirim talebinde bulunmak istiyorum,bunu tek bir davada açabilirmiyim,şunuda ekleyeyim kirada oturuyorum,menkul yada gayrimenkulum yok,maaşım 900 tl benden şu an istenen nafaka miktarı 507 tl,(hatam şu o zaman sırf o insandan kurtulabilmek için %30 artırımı kabul ettim,ayrıldığımızda 10 yıllık evliydik,1 kızım vardı 7 yaşında) biraz karışık yazmış olabilirim,kusuruma bakmayın,yardımcı olanlardan şimdiden Allah razı olsun,teşekkür ederim..
Cevap: 2011 de anlaşmalı boşandım,2012 de kararı beraber imzaladık..şu an zor durumdayım:((
Nafakanın kaldırılması veya indirilmesi için dava açabilirisiniz.