Kardeşimin Banka Borçlarından benim evime haciz gelebilir mi?
Merhaba,
Erkek kardeşim 1 yıl önceye kadar benim evimde yaşıyordu ancak banka kredi ve kredi kartları borçlarını ödemeyip sorun yaşayınca tartıştık, evden ayrıldı ve o günden sonra da benimle görüşmüyor. Muhtardan kaydını sildirmiştim ancak kendisi nüfus dairesine gidip kaydını yeni yaşadığı yere aldırmadığı için İcra Dairesi'nden evime haciz kağıdı geldi. 10 gün içinde ödeme yapılmazsa adresime kapıyı kırıp haciz yapabilirler mi? Kendisinin nerede yaşadığını bilmiyorum bazen İstanbul dışında yaşayan annemlere uğruyormuş ancak kesinlikle yeni adresini bildirmeyi reddediyor. Nüfus dairesine gittim bir şey yapamıyorlar. Dairenin tapusu, faturaları benim üzerime kayıtlı. Evdeki TV, çamaşır makinası gibi bir kaç eşyanın faturasını buldum ancak tüm eşyalarınki yok maalesef.
Bu durumda ne yapmalıyım? Evime ben yokken kapıyı kırıp girer ve haciz yapabilirler mi? Kardeşimi ikna edemiyoruz ve uzun süredir kendisine de ulaşamıyoruz mağdur durumdayım. Savcılık'a gitsem dilekçe versem olur mu yada nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. 10 günlük süre 2 gün sonra doluyor maalesef.
Cevap: Kardeşimin Banka Borçlarından benim evime haciz gelebilir mi?
İcraya itiraz edin hemen suc borç sahsidir aslında karışık bir iş adres veriliyor kaçıyorsun aile bireyi var evde ona icra yapılması bana göre ters evdeki eşyanın ispatı isteniyor hangimiz evdeki eşyanın slip yada faturasını saklıyoruz siz genede icraya itiraz edin oturmadıgını borcun kendinize ait olmadıgını falan adli merciler kanalıyla bakın mutlaka bir yol vardır Allah bu mübarek kandil günü sıkıntınızdan inşallah kurtarır olumlu haberini bekliyorum
Alıntı:
lotus999 rumuzlu üyeden alıntı
İcra Dairesi'nden evime haciz kağıdı geldi. 10 gün içinde ödeme yapılmazsa...
İcra müdürlüğünden gelen evrakta tam olarak ne yazıyor?
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
İcra müdürlüğünden gelen evrakta tam olarak ne yazıyor?
Alacaklı Denizbank A.Ş'ye olan borcunuzdan dolayı 14/05/2013 tarihinde hacze gelinmiştir. Borcunuzu 10 gün içinde ödemediğiniz takdirde adresinize tekrar hacze gelinip işlem yapılacaktır. Ödeme için büromuzla irtibata geçilmesi gerekmektedir.
Orhan Bey, yanıtınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim
Alıntı:
Alacaklı Denizbank A.Ş'ye olan borcunuzdan dolayı 14/05/2013 tarihinde hacze gelinmiştir. Borcunuzu 10 gün içinde ödemediğiniz takdirde adresinize tekrar hacze gelinip işlem yapılacaktır. Ödeme için büromuzla irtibata geçilmesi gerekmektedir.
Öncelikle görüldüğü üzere 10 günlük süre geçmiş ve anlatımınıza göre başka da işlem yapılmamış, kaldı ki adresinize bırakılan bu not sadece bir bilgi notudur. Siz borçlu durumunda değilsiniz, kardeşinizin borcundan dolayı da sorumlu değilsiniz.
Alacak miktarına,bankanın icra takiplerinde izlemekte olduğu yola,banka vekilinin tarzına göre değişmekle birlikte bankalara olan borçlardan dolayı kapının kilidinin açılması suretiyle haciz işlemi pek uygulanan bir yöntem değildir, eğer olur da siz evde bulunmakta iken hacze gelinirse o malların size ait olduğunu icra memuruna bildirin ve bu hususu mutlaka tutanağa geçirin... Böyle olunca mallar gene de haczedilebilir fakat malları sizin elinizden alamazlar. Bu durumda alacaklı banka tarafından; uygulamada istihkak davası adı verilen bir dava vardır ki o davanın açılması ve aslında malların borçlu kardeşinize ait olduğunun ileri sürülmesi gerekecektir. Eğer süresi içerisinde dava açılmazsa sizin istihkak iddianız kabul edilmiş olacak ve mallar üzerindeki haciz kalkacaktır. Sakin olun.
Şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Gelişme olursa yardım etmeye çalışırım, iyi günler.
Orhan Bey, oncelikle ilginize cok tesekkur ederim, bilmedigim bir konuda cok tedirginim sayenizde bir nebze daha iyi hissettim. Malesef calistigim icin haftaici evde kimse olmuyor bu durumda gelen nottaki avukati arayip durumu izah etmemin bir faydasi olur mu yoksa mevcut durumda birsey yapmamali miyim? Benim cekincem ben evde yokken gelinmesi ki bu cok mumkun olmasada bir ihtimal dahilinde anladigim kadariyla. Bu arada da kandiliniz mubarek olsun, tekrar cok tesekkurler
- - - Updated - - -
Cok tesekkur ederim, sizinde kandiliniz mubarek olsun. Sonucu mutlaka burda yazacagim umarim iyi bir sekilde sonuclanir ve ayni sikintidaki insanlarada yardimci olur,
Alıntı:
nottaki avukati arayip durumu izah etmemin bir faydasi olur mu yoksa mevcut durumda birsey yapmamali miyim?
Avukata durumu izah edebilirsiniz tabi eğer bu sizi rahatlatacaksa takdir sizin.
Alıntı:
Bu arada da kandiliniz mubarek olsun
Çok teşekkür ederim, sizin de kandiliniz kutlu olsun