İşverene ihtarname çekmek ve sonrasında mahkeme durumu hakkında
iyi günler
Çalıştığımız firmada ücretlerimizi yaklaşık 5 senedir düzensiz almaktayız.ilk zamanlarda 1 ay civarı olan gecikme 2 senedir 3 - 4 aya kadar çıktı.
bizde yaklaşık 10 personel şirkete bir ihtarname çekerek işvereni eksik maaşlarımızı ödemesi ve bundan sonra düzenli ödeme yapması konusunda zorlamak istiyoruz.
çoklu taleplere ( 10 kişi adına ) uygun bir ihtarname örneği paylaşabilir seniz memnun olurum.Bu ihtarname de bir süre belirtmemiz gerekir mi ? ( Çünkü ilk etapta amacımız işverenin gözünü korkutmak )
Bununu dışında eğer işveren bizim talebimizi yerine getirmezse aylık 60 saat mesaimizi+eksik ödenen ssk mızı + tazminatımızı mahkemede isteme şansımız sizce ne olur ve ne kadar süre uğraşırız bu dava ile.
Birde ben bu şirkette daha önce 6 yıl çalıştım ve sonrasında işten çıkardılar , tazminat olarak da biraz para verdiler . ancak patron bana başka iş bulduğu için sorun çıkarmadım kabul ettim ve 4-5 taksitte ödememi aldım en son tahsilat makbuzuna da tüm haklarımı aldım diye not düşürdüler. Ancak normalde 6 senede aylık 70 saat ödenmeyen mesaii var . sonrasında 6 ay başka bir firmada çalıştım ve sonra yine bu firmada işe başladım şu an 3 senedir çalışıyorum burada
eğer dava durumu olursa bundan önce çalıştığım 6 senenin mesaileri ve eksik ödenen ssk larını da talep edebilirmiyim ?
Şimdiden tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: işverene ihtarname çekmek ve sonrasında mahkeme durumu hakkında
Ücret ve ödemelerinizi almamanız iş akdinizi haklı sebeple feshetme imkanı tanır. Kıdem ihbar tazminatı ve diğer işçilik alacaklarınız için dava açmanız mümkün. Ancak davaların ne kadar süreceği hakkında kesin bilgi vermek mümkün değildir somut olay , toplanacak deliller, tebligat durumu , mahkemenin iş yükü hepsi bu süreyi etkileyecek unsurlardır.Önceki çalışma döneminize ait zamanaşımı süresi geçmemiş olan alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz bununla beraber hizmet tespiti davası yoluyla da bildirimi yapılmamış çalışmalarınızı tescil ettirmeniz mümkündür.
Cevap: işverene ihtarname çekmek ve sonrasında mahkeme durumu hakkında
teşekkür ederim cevabınız için. hayırlı günler dilerim.