Hakaret davası açabilir miyim?
Merhaba, ben yıllarca mağazacılık yaptım evlenip çocuğum olunca çalışamadım, sonra şeker ve tansiyon problemim oldu raporlu ilaç kullanıyorum, aile bütçesine destek olmak adına internet üzerinden e-ticaret yapmaya başladım, çeşitli sitelerde, geçenlerde bir alıcım ürünü beğenmediğini iade etmek istediğini söyledi, bende peki dedim ama 3 gün iade etmedi site kargo hatırlatması gönderdi, 24 saat içinde göndermezseniz alıcıya para aktarılır diye , bu alıcı uyanıklık yapıp son birkaç saat kala siteye sahte numaralar girip müdahale etti, ben kargoya ulaşamadım, daha sonra 3-4 kez mesaj yolu ile ürünün takibini yapamadığımı bana takip edilebilir bilgileri lütfen gönderin dedim, yine mesaj atmadı, ben bunu siteye bildirdim, alıcıdan şüpheleniyorum sitedeki numaralar doğru değil, ben mesaj attım ama hala bana kargo bilgisini göndermedi dedim, çünkü ben ürünü aldım onayı vermesemde süre dolunca para alıcıya aktarılacak, ama ürün bana ulaşmış değil, sonra siteye tekrar endişemi belirttim onlarda alıcıdan olumlu dönüş alamayınca para bana aktarıldı ürün bedeli, ama ürün hala yok zaten bana ulaşmış değil, alıcı bunu öğrenince hemen ürünü kargoya vermiş ama ben isim adres telefon bildirmeme rağmen yanlış isim ve soyisme kargo gönderilmiş ayrıca alıcıya ücreti sizin ödemeniz karşılığında teslim alabilirim dedim.
Buna rağmen bana ürün bedelinin neredeyse yarı fiyatı kadar kargo ücreti ile 2 gün sonra ürün geldi ama isim yanlış kargo tesliminde kimlik ispat edemeyeceğim için alamadım kargoyu bunu alıcıya da daha önce bildirdim , isim farklı vermezler diye, ama alıcı 2-3 gündür ağıza almayacak küfür hakaretler kişiliğimle namusumla işimle sayısız hakaret ve beddualar ve tahditler etti, hani güzllikle veya bana baştan kargoyu veremedim dese yada en baştan doğru kargo bilgilerini verse bana ulaşsa hiç sorun çıkmayacak belki ama ben kendisine ulaşma çabasında olduğumda hiçbir dönüş yapmadı, şimdiyse aşırı saldırgan bir tutumu var siteye de şikayet ettim uyardılar alıcıyı ama ben bana ettiği bu kadar hakareti iftirayı kaldıramıyorum ne edepsizliğimi bıraktı ne haysiyetimi aç boğaz hırsız , paçavracı , cahil, arlanmaz, yalancı, sahtekar, geri zekalı, salak , adi, rezil, üçkağıtçı hırsız, mikrop, beyinsiz pislik, aciz zavallı seni rezil , gerzek, gibi yakışıksız sözler sarf etti kendisi ile ilgili şikayet hakkımı kullanmak istiyorum, kendisinin mali müfettiş olduğunu beni ihbar edip mahvedeceğini söylüyor , ayrıca annemin rahatsız olduğunu bu durumda bunlarla uğraşmak zor oluyor dedim anneme de beddualar etti bunun peşinde değilim ama kişilik haklarıma saldırdı beni çok yaraladı ben kendisine en ufak bir söz ve imada bulunmazken bu sözleri kaldıramıyorum, bu durumda neler yapabilirim, yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar, saygılar
Cevap: hakaret davası açabilir miyim?
O ettiği hakaretleri ıspatlayabilecek durumdamısınız?