Cevap: Üniversite Yönetimi
Derse devam etmediğiniz halde bir takım gerekçeler öne sürerek(aynı zamanda çalışıyorum, fizyoterapi seanslarımla ders saatleri çıkışıyor, notum FD gözükmüştü mecbur geçireceksiniz vs.) mahkeme yoluyla sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.Okul idaresi bir hata yapmışsa ve sizi mağdur etmişse buna dayanan tazminat davaları açmanız ve bu hatayı yapanların cezalandırılmasını istemeniz mantıklı olabilir.Ama bu hata yüzünden veya başka gerekçelerle sizi geçirmek zorunda oldukları mantıkla da hukukla da bağdaşır diyemeyiz.Ayrıca Üniversite yönetmelklerinde yönetimin elini güçlendiren ve esnetilebilen bir çok da madde vardır.Ben olsam mezun olmak istediğim okulla mahkemelik olmadan önce ince eleyip sık dokur bu konuda mezuniyetimi daha da sıkıntıya sokacak, sonuç alınamayacak davalara para ve zaman harcayacak bir duruma düşmemeye çalışırdım.Araştırmaya devam etmeniz elbette sizin faydanıza, ihtimal okul yönetimiyle konuşarak veya bu işi hukuka taşıyarak bir yere varmakta mümkün olabilir.Kolay gelsin.
Cevap: Üniversite Yönetimi
Sayın Bay Bill187 vermiş olduğunuz cevaptan ötürü teşekkür ederim.
Okul yönetimiyle bu konuyu aşabileceğimi zannetmiyorum, çoğu zaman görüşemiyoruz bile.Bununla birlikte yönetmelikte madde son derece açık, devam edilip kalınan derste bir daha devam şartı aranmaz. Şu veya bu şekilde de olsa okuldan edindiğim resmi belgeler de benim gecen sene dersten devam zorunluluğumu yerine getirdiğim gözüküyor. Talebim herhangi bir tazminat değil girmiş olduğum final sınavı notumun işlenmesi. Elimde ki resmi belgeler hukuksal bir kanıt değil midir?
Saygılarımla...