Kıdem ve İbar Tazminatım + Son çalıştığım ay'a ait maaş,yemek ve yol ödemelerim yapılmadı!
Bir bankadan aldığım ihtiyaç kredisini ödeyememem sebebi ile maaşımın 1/4'ü 2 senedir kesiliyor. Çalıştığım şirkette küçülmeye yönelik bir sürece girildiği için işten çıkarıldım. Fakat tarafıma ihbar tazminatı, kıdem tazminatı, maaşım, yeol ve yemek param ödenmedi. İşten çıkarılmam sebebiyle oluşan bu haklarımın tamamına icra tarafından el konulabilir mi? Maaş ve yol,yemek ücretlerimede el konulması doğru mu? Bütün bu ödemelere el konulduğu takdirde zaten işsiz kalmış olan bir bireyin kendinin ve ailesinin temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı hakkında düşünülüp yazılmış bir kanun yok mu?
Temel yaşam ihtiyaçlarımı karşılayamayacağım bu durumda haklarımı savunmak için ne yapabilirim? Alacaklının alacağını temin etmesi amacıyla her türlü olanağı sağlayan kanunlar arasında, bu gibi maduriyetleri gidermek adına bir cümle bile yazılmamış mı? Lütfen yardım edin, teşekkür ederim.
Cevap: Kıdem ve İbar Tazminatım + Son çalıştığım ay'a ait maaş,yemek ve yol ödemelerim yapılmadı!
Maaşınızın 1/4 ü ile diğer ihbar kıdem tazminatınızın tamamına ( borcu karşılayacak miktar kadarına) haciz uygulanır.
Cevap: Kıdem ve İbar Tazminatım + Son çalıştığım ay'a ait maaş,yemek ve yol ödemelerim yapılmadı!
Yanıt için teşekkür ederim. Size birşey daha sormak istiyorum, icra işlemini yürüten birim Kadıköy 3. İcra olarak görünüyor fakat bu adliye kapatılmış. Bilgi edinmek için hangi adl,yeye gitmem gerekiyor, konu hakkında bilgisi olanlar var ise yardımlarını rica ediyorum. Tekrar teşekkür ediyorum.