selam arkadaslar benım 5 6 karttan ıcralıgım ve gecen 1 bankadan hacize geldıler yazdılar cızdıler gıttıler sımdı dıger bankalardan hacize gelırlermı yoksa ınternetten onlınemı takıp edıyorlar bılgı verırsenız acıl sevınırım kolay gelsın
Printable View
selam arkadaslar benım 5 6 karttan ıcralıgım ve gecen 1 bankadan hacize geldıler yazdılar cızdıler gıttıler sımdı dıger bankalardan hacize gelırlermı yoksa ınternetten onlınemı takıp edıyorlar bılgı verırsenız acıl sevınırım kolay gelsın
İcralığım dediğiniz o diğer takiplerden size ödeme emri gönderildi ve o takipler de itiraz etmediğiniz için (veya başka sebeplerle) kesinleşmiş ise, alacaklı banka haciz isteyebilir ve o diğer takiplerden de hacze gelebilirler...
konuya cvp verdıgınız ıcın tesekkur ederım itiraz etmedım ama mal beyanında bulundum uzerıme herhangı bır mal veya esyam yokdur maasımında 4/1 inde hacız vardır dıye mal beyanı verdım icra dairesıne
Mal beyanında bulunmamak zaten bir suçtur, mal beyanında bulunmakla doğru olanı yapmışsınız. Dediğim gibi isterlerse hacze de gelebilirler, ayrıca üzerinizde tapu kaydı veya araç bulunmakta ise de bunları Uyap sisteminden görüp taşınmazlarınıza veya trafikteki aracınız üzerine haciz de koyabilirler,
İyi günler.
anladım avukat bey dedıgım gıbı bırseyım yok bırde bu ödemeden acızlık belgesını nasıl alırım yardım edermısınız veya bılgılendırmısınız ben 800 tl maas alıyorum aylık odemem gereken borc 1250 1300 lira 5 tane hacızlık dosyam var ödeyemıyorum ınanın cok ıstıyorum odemeyı ama odeyemıyorum bu kadar borcu ne yaptınız dıyen arkadaslar olacakdır aramızda kısaca anlatayım 2 defa kaza yaptım buyuk kaza ve 2 aracında borcu ustume kaldı onu karttan cektır yaptır bunu cektır yaptır sonuc bu allah kımseyı dusurmesın bu konuma sımdı acızlık belgesı almak ıstıyorum ıstemıyorum almayı ama mecburum ne yapmam lazım
Geçmiş olsun, fakat aciz belgesi dediğiniz şey sanılanın aksine borçluya değil, alacaklıya verilen bir belgedir. İsterseniz tabi ki bir suretini de siz alabilirsiniz fakat aciz belgesi başkaca takipler için de olsa sizin için lehe bir durum yaratmaz aksine oldukça aleyhinize sonuçlar doğurur örneğin borcun zamanaşımına uğrama süresi 20 yıla çıkar, alacaklıya daha sonra yapabileceğiniz tasarrufların iptal edilmesi için dava hakkı tanır vs.