Kavga (siz değerli hukuk insanlarının görüşlerini bekliyorum)
herkese merhabalar bir kaç gün önce bir tatil kasabasında kız arkadaşımla bir diskoya eğlenmeye gittik biz otururken yanımıza sarhoş bir adam geldi kız arkadaşıma asılmaya başladı bende yanıma çağırıp yapmamasını söyledim bana küfür ederek yakama sarıldı bende dayanamayıp bir tane yumruk attım sonra ortalık karıştı bodyguardlar falan geldi, hastaneye gidip rapor almış sanırım elmacık kemiği çatlamış, beni karakoldan aradılar ifade vermem gerektiğini söylediler sizce nasıl bir yol izlemeliyim? değerli bilgileriniz ile durumu değerlendirip bir yorum yaparsanız sevinirim.
Cevap: Kavga (siz değerli hukuk insanlarının görüşlerini bekliyorum)
Her ne kadar karşı tarafın almış olduğu raporda sarhoş olduğuna dair bir ibare olup olmadığını bilmesek de, ifadenizde; karşı tarafın içkili olduğunu kız arkadaşınıza sarkıntılık yaptığını (cinsel tacizde bulunduğunu), size karşı küfür ettiğini bu hususlara kız arkadaşınızın (hatta başkaca kişilerin) tanık olduğunu belirtiniz. Haksız tahrik hükümlerinden yararlanıp cezanızda indirim yapılacaktır.
yorumunuz için çok teşekkür ederim hastaneye gittiler ancak alkol muayenesi yapılıp yapılmadığını bilmiyorum, sizin dediğiniz şekilde olursa ne kadar ceza alırım paraya çevrilirmi ? daha önce hiç sabıkam yok
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
Her ne kadar karşı tarafın almış olduğu raporda sarhoş olduğuna dair bir ibare olup olmadığını bilmesek de, ifadenizde; karşı tarafın içkili olduğunu kız arkadaşınıza sarkıntılık yaptığını (cinsel tacizde bulunduğunu), size karşı küfür ettiğini bu hususlara kız arkadaşınızın (hatta başkaca kişilerin) tanık olduğunu belirtiniz. Haksız tahrik hükümlerinden yararlanıp cezanızda indirim yapılacaktır.
Büyük olasılıkla 1 yılın altında bir ceza alacaksınız ve mahkemece size hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğiniz sorulacaktır, HAGB'nı kabul ettiğiniz takdirde mahkemece beş yıl süreyle denetim süresine tâbi tutulacaksınız bu süre içerisinde kasten başkaca bir suç işlemez iseniz, hagb kararı bir hukuki sonuç doğurmaz, yok eğer suç işlerseniz hem o işlediğiniz suçtan hem de daha önce açıklanması geri bırakılan hükümden (hapis cezası) dolayı cezanız infaz edilebilir.
Saygılar.