Devamsızlıktan Bırakma Yönetmeliğe aykırı olay
Merhaba
Mevlana üniversitesi yönetmeliğine göre ; MADDE 19 (3) : Devamsız öğrencilerin durumu genel sınavlardan önce ilgili öğretim elemanı tarafından ilân edilir.
MADDE 20 : (2)
b) Genel sınav: Bir dersin genel sınavı, o dersin tamamlandığı yarıyıl veya yılsonunda yapılır. Genel sınava; kaydını yenilemiş olan, devam zorunluluğunu yerine getiren ve uygulamalı olan derslerin uygulamalarından başarılı olan öğrenciler girebilir.
Devamsızlıktan kaldığımı zaten biliyorum fakat Genel Sınav(final sınavına) alınmamam gerekirken ben tüm derslerden sınava alındım , listede ismim bulunduğu için ama sınavlardan sonra devamsızlıktan kalındığını söylendi hoca tarafından...
Öğrenci işleri bu işe haksızlık var girmen gerekir diyor , genel sekreterlik ve dekanlık ise giremez diyor. Bu nasıl bir çelişki çözemedim bu nedenle ne yapabilirim? hukuki olarak dava açma hakkım varmıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Devamsızlıktan Bırakma Yönetmeliğe aykırı olay
Bir cevabı önerisi olan yokmu acaba?
Cevap: Devamsızlıktan Bırakma Yönetmeliğe aykırı olay
Normal şartlarda devamsızlıktan kalmış bir öğrenci gidip yoktan yere finale girmez.Okul yönetimi ve öğrenci işlerinde bazen dikkatsizlik bazende yanlış anlaşılmalar sonucu bir buna benzer şeyler(direk sınıf listesi yazıldığı için sınava gireceklerde adının gözükmesi gibi) her yerde olabiliyor.Ancak senin ortada bir hak kaybında yok.Zaten kaldığın sınava girmişsin.Yani geçmen gereken bir sınavdan kalma veya bir yanlışlık sonucu devamsız gözükme gibi bir durum değil ki bu ne iddia edeceksin.İsmimi oraya yanlışlıkla yazdıkları için geçerli saymak zorundalar vs. gibi bir iddia ile bir yere varamayacağın gibi seneye gireceğin sınavları da sıkıntıya sokman(tarihte yoktur ki bir kurum yada insanla mahkemelik olacaksın o da fırsatı varken sana kıllık yapmayacak, bu maddenin doğasına aykırı) ihtimal dahilinde.Ben olsam bir şey çıkmayacak şeylerle uğraşmayı bırakır yeni sınavlar için hem derslere hem okul devam durumuna özen gösterirdim.Derslerinde başarı ve kolaylıklar dilerim.