İşe İade Davası (Kıdem Tazminatı Farkı)
Merhabalar, öncelikle herkese günaydın ;
Bir işe iade davasında, hesaplanacak olan kıdem tazminatı farkı hangi tarih baz alınarak yapılınır?
Örneğin ; kişi 10.04.2011 de işten çıkarıldı ve mahkemeden gelen onama yazısının tebliğ tarihi 28.05.2012 ve şöyle diyor " boşta geçen süreye ücreti ödenen 4 ay ilavesi ile toplam hizmet süresi ve işe başlatılmadığı tarihteki giydirilmiş ücreti üzerinden hesaplanacak kıdem tazminatından..."
Kişi yarın işe başlatmama kararı alacağız.
Kıdem tazminatını hesaplarken, 18.06.2013 tarihini mi baz alacağız?
Yoksa; boşta geçen 4 ayın sonundaki tarihi mi? (10.08.2011?)
Yoksa yazının onama tarihimi mi? 28.05.2012?
Destek ve yardımlarınızı rica ediyorum.
Cevap: İşe İade Davası (Kıdem Tazminatı Farkı)
Herkes çok yardımcı oldu, sağolun.!!
bu bilgi bana da çok gerekli arkadaşlar cunki bir turlu anlayamadıgım bır konu.Lütfen bilgisi olan yada daha önce yasamıs arkadaslar bılgı verebılır mı?
Alıntı:
Ali Serdar Ozcan rumuzlu üyeden alıntı
Herkes çok yardımcı oldu, sağolun.!!
2 yıl tazminatı ödememek için bekleyebilirken, 1 gün sorunuza yanıt almak için bekleyememeniz ilginç. !!
Çalışmış gibi kabul edilip sgk primleri ve ücretleri ödenen 4 aylık sürenin sonu , çıkış tarihi olarak kabul edilip tazminatlar ve varsa o 4 ay içinde kazanılan izin-ikramiye gibi haklar hesaplanıp ödenmelidir,baz almanız gereken tarih 10.08.2011 olacak.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2 yıl tazminatı ödememek için bekleyebilirken, 1 gün sorunuza yanıt almak için bekleyememeniz ilginç. !!
Çalışmış gibi kabul edilip sgk primleri ve ücretleri ödenen 4 aylık sürenin sonu , çıkış tarihi olarak kabul edilip tazminatlar ve varsa o 4 ay içinde kazanılan izin-ikramiye gibi haklar hesaplanıp ödenmelidir,baz almanız gereken tarih 10.08.2011 olacak.
Üstadım teşekkür ederim, aceliyetimizi mazur görün.
Bununla ilgili bir yargıtay kararımız mevcut mudur? Arşivleme yapmak için..