TaahÜdÜ Íhlalden ceza aldim
Merhaba kredi karti borcumu yapilandirdim.iki üç aydan sobra ödeme yapamadim.hakkimda 3 ay hapis cezasi karari cikti.borcumu tamamini istiyorlar.ödeyemiyorum.yakalama kararimi emniyete vermișler.Bu ne demektir.beni bulmak için polis eve gelirmi.birde 1 sene ve alti cezalarda denetimli serbestlik olmuyormu.benimkinde geçerlimi.cevaplariniz için șimdiden teșekkürler.
Cevap: TaahÜdÜ Íhlalden ceza aldim
Tazyik hapsinde erteleme veya paraya çevirme olmaz(ki zaten para olsa borcu ödersin).Ödeme gücü yoksa kesinlikle taahhüt vermeyiniz.Polis evinize gelir mi bilemeyiz ancak ilk gbt de alınmanız yüksek ihtimal.
Öncelikle geçmiş olsun, anlayamadıgım şey borçlunun cezaevine girmesi alacaklıya ne gibi bir avantaj saglayacak, arkadaşımız zaten borcu kabullenmiş belki ödeyebilecek gücü dahi olmadıgı halde yapılandırmaya gitmiş borçlu iyiniyetli ödemem dememiş, borçlunun cezaevine girmesi borcunu bir müddet daha ödeyememesi demek ki o halde amaç nedir?
Ben size anlamanız için şu şekilde izah edeyim;
Tazyik hapsi uygulaması kalkarsa taahhüt vermenin hiç bir ehemniyeti kalmaz.Kimse nafaka borcunu ödemez ve bankalarla yapılan yapılandırmalar bir kağıt parçasından ibaret olur.Nasıl ki çekte hapsi kaldırdılar sonuç ne oldu, çek artık kimsenin itibar etmediği ve ticari faliyetlerde kullanılamayan bir kağıt parçasına dönüştü.Bir toplumda bir kişiye ceza verilirken bunu gören binlerce kişide de davranış değişikliği sağlanır.Aynı mantıkla gidersek; bir kaza sonucu bir kişiye zarar verdiğimizde ceza almayalım.Zaten kazara olmuş, kötü niyet ve kasıt zaten yok ve ceza almamız hiç bir işe yaramayacak.Tabi ki bu böyle değil.Verilen caza ile bunu gören tüm toplumda ona göre yönlenme sağlanmış olacak.Umarım açıklayabilmişimdir.
Çoğu kişiye tahahütün yaptırımları nedir anlatılmadan imzalatılıyor. Bu bir haksızlık değilmi.? Hiç kimsenin sözleşmeden doğan bir yükümlülükten dolayı hapis Yatmaması lazımdır. Sorunuza gelince polis evinize gelmez. Ancak kesinlikle GBT ye takılmamanız lazım. Zaman aşımı 2 yıldır. 2 yıl yakalanmazsanız cezanız düşer.
sanırım bizim K.Maraş Adliyesinde bi infaz hakimimiz vardı Abdullah Bey dilekçe verip kabul edip salıveriyordu
stgoktas öncelıkle gecmıs olsun ınsallah allah yardım eder benımde basımdan boyle bırsey gecdı ben bankadan yapılandırma yaptım odeyemıyorum ama bankanın yaptıgı yapılandırmamı tahadut gecıyor yoksa avukatla yaptıgın anlasmamı tahadut gecıyor.ben bankayla 12 taksıtte odeyecegım dıye yapılandırma yaptım bu tahadut deyıl dımı ıcra avukatıyla yaptıgımız sayılıyor tahadut dıye
- - - Updated - - -
stgoktas öncelıkle gecmıs olsun ınsallah allah yardım eder benımde basımdan boyle bırsey gecdı ben bankadan yapılandırma yaptım odeyemıyorum ama bankanın yaptıgı yapılandırmamı tahadut gecıyor yoksa avukatla yaptıgın anlasmamı tahadut gecıyor.ben bankayla 12 taksıtte odeyecegım dıye yapılandırma yaptım bu tahadut deyıl dımı ıcra avukatıyla yaptıgımız sayılıyor tahadut dıye