Basit Yaralama, Hakaret - Yanlis Isim
Merhabalar,
11 Ekim 2012'den beri yurt disindayim. Turkiye'ye izne gittigimde e-devlet sifresi aldim ve yurtdisina ciktiktan sonra ismimin Basit Yaralama, Hakaret turunde bir dava dosyasinda oldugunu farkettim. Simdiye kadar 3 durusma yapilmis ve su an da hakkimda mahkemeye zorla goturme karari cikarilmis durumda (Yurt Disina giris cikis yaptigim donemde henuz yakalama karari cikmamis, Mayis 2013). Davada 4 musteki sanik ve 1 tanik bulunmaktadir. Istanbul'da ikamet ettigim evim hala kullanilir durumdadir ve bugune kadar herhangi bir tebligat/ihbarname tarafima ulasmamistir.
Isin garibi sudur ki ben bu isimlerin hic birini tanimiyorum. Bu isimleri ilk kez bu dava dosyasinin turkiye.gov.tr ciktisinda gordum. Hala yurt disindayim ve Turkiye'ye giris yaptigimda polislerin hic sucum yokken beni zorla karakola ya da adliyeye goturmeleri pek hosuma gitmeyecek.
Ilk Durusma: Aralik 2012
2. Durusma: Subat 2013
3. Durusma: 16 Mayis 2013
4. Durusma : Eylul 2013
Istanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi
Dava Dosyasi Acilis Tarihi: Agustos 2012
Not: Konu olayin oldugum donem Agustos 2012den once oldugu icin o donemde Turkiyede idim.
Konu ile ilgili olarak neler yapabilirim, ismim alakam olmayan bir olaya nasil karisabilir (Musteki Sanik durumundayim). Konsolosluktan ilgili ceza mahkemesine durumu ozetleyen bir dilekce gondermeyi dusunuyorum. Lutfen yanitlarinizi bekliyorum
Saygilarimla
CY
Cevap: Basit Yaralama, Hakaret - Yanlis Isim
Konu ile ilgili yorum yapabilecek site yoneticisi vs yok mudur? Konu acilmadan once, ilgili diger konulari da arasmistim fakat benzer bir durum goremedgimden yeni konu acmak zorunda kaldim. Yukaridaki durumdan kurtulmam icin tavsiyeleriniz bekliyorum, Lutfen...
Saygilarimla
CY