Açtıgım Davayı İnternetten takip edebilirmiyım

evet arkadaslar actıgım dava dosyası var..fakat ıs nedenıyle bı turlu gıdemıyorum maluf hafta sonları tatil..internetten davamın ne aşamada oldugunu ogrenebılırmıyım..bıde dava actım ben hic ucret ödemedim...mahkeme olumlu yada olumsuz sonuclanırsa para mı odıyecem odıyeceksem nekadar oderım..dolandırıldım..

Cevap: Açtıgım Davayı İnternetten takip edebilirmiyım

Alıntı:

jrbacktoback rumuzlu üyeden alıntı

evet arkadaslar actıgım dava dosyası var..fakat ıs nedenıyle bı turlu gıdemıyorum maluf hafta sonları tatil..internetten davamın ne aşamada oldugunu ogrenebılırmıyım..bıde dava actım ben hic ucret ödemedim...mahkeme olumlu yada olumsuz sonuclanırsa para mı odıyecem odıyeceksem nekadar oderım..dolandırıldım..

Merhaba;
Savcılık şikayeti yaptıysanız bu bir Amme (Kamu) davasıdır ve dava kamu adına savcılarca yürütülür. Savcı şikayetinizi incelemeye değer bulup soruşturma yapar ve sonuçta suç işlendiğine karar verirse davayı ilgili mahkemede açacaktır. 
Takipsizlik yani olayın kamu adına aoruşturulmasına gerek görmeyebilirde. 
E-devlet şifreniz varsa hakkımızda açılmış her tür icra ve davayı görmemiz mümkün. 
Daha detaylı bilgiler görmek isterseniz e-devlete mobil veya elektronik imza ile girmelisiniz. 
Siz savcılık ön büro numarasını alarak olayınız hakkında bilgi alabilirsiniz. ;)

Alıntı:

Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı

Merhaba;
Savcılık şikayeti yaptıysanız bu bir Amme (Kamu) davasıdır ve dava kamu adına savcılarca yürütülür. Savcı şikayetinizi incelemeye değer bulup soruşturma yapar ve sonuçta suç işlendiğine karar verirse davayı ilgili mahkemede açacaktır. 
Takipsizlik yani olayın kamu adına aoruşturulmasına gerek görmeyebilirde. 
E-devlet şifreniz varsa hakkımızda açılmış her tür icra ve davayı görmemiz mümkün. 
Daha detaylı bilgiler görmek isterseniz e-devlete mobil veya elektronik imza ile girmelisiniz. 
Siz savcılık ön büro numarasını alarak olayınız hakkında bilgi alabilirsiniz. ;)

abı ne kadar cahılmısım hak hukuk konusunda...dolandırılınca anladım hakkımı aramayı.. e devlette dava dosyası vsvs bulunamadı dıyor..davayı ben actım goremıyorumda..bı dılekce yazdırdım da daha ne davası actıgımı bıle bılmıyorum..ben olayı anlattım bı kac tane de delıl gosterdım resımlı..dılekce yazan kısıde toparlayarak yazdı.e devlette Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır. dıyor..savcı sısteme ısledık su dosya numarasıyla takıp edebılırsınız dıyordu:S

Alıntı:

jrbacktoback rumuzlu üyeden alıntı

abı ne kadar cahılmısım hak hukuk konusunda...dolandırılınca anladım hakkımı aramayı.. e devlette dava dosyası vsvs bulunamadı dıyor..davayı ben actım goremıyorumda..bı dılekce yazdırdım da daha ne davası actıgımı bıle bılmıyorum..ben olayı anlattım bı kac tane de delıl gosterdım resımlı..dılekce yazan kısıde toparlayarak yazdı.e devlette Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır. dıyor..savcı sısteme ısledık su dosya numarasıyla takıp edebılırsınız dıyordu:S

Henüz bir dava açmamışsınız. Şikayette bulunmuşsunuz. Savcı şikayetinizi inceleyecek gerekiyor ise şikayetçi olduğunuz ve tanık gösterdiğiniz kişilerin ifadesi (kendisince veya polisce) alınacak. Yaklaşık 2-3 aylık bir süreç. 
Dava açılıp açılmayacağı belli olacak. Savcılık hazırlık soruşturmaları EDEVLET VE UYAPda görüşmezler. Çünki bu soruşturmalar gizlidir. 
Hazırlık soruşturma numarası ile savcılık kalemine gidip YADA telefon ile ara ara sorabilirsin. ;)

Nihayetinde davanız açıldığında e devlet üzerinden,
davanızın hangi mahkemede olduğunu görebilirsiniz, sonuçlandığında da davanın karara bağlandığını görebilirsiniz, aradakileri göremezsiniz

evet arkadaslar savcılıga gıttıgımde bana dedılerki bunlar gızlıdır..sorusturma suresınce gızlı kalır..mahkeme olayı vs vs olursa sana zaten donerler dedi..benım en buyuk kanıtım telefon konusmaları ve benım adıma ınternetten kuyumcuya sıparıs verıp bızzat elden teslım almıs... baska kanıtım yok...ınsallah cok cabuk sonuclanır..savcının katıbı turkcelle yazı ve akbanka yazı gonderdıklerını onların cevaplarını bekledıklerını soyledi..:(