Kıdem+ihbar+fazla mesai (alacak davası kazandım) temyiz ve icra?
Merhaba,
8 Mayıs 2012'de İş mahkemesine açtığım alacak davasını, 30 Mayıs 2013 günü kazandım.Dava sürecinde bilirkişi de talep ederek, rapor hazırlanmasını sağlamıştık.
Karardan 5 gün sonra işveren, lehime verilmiş olan karar için temyize gitti.(başvuru dilekçesi verdi)
Avukatım, dava dosyasının kapanması sonrası (karardan 3-4 hafta sonra) icra/haciz işlemi başlatırız dedi.Bu icra/haciz işleminin bana ne gibi bir faydası olur? Kazandığım tutarı veya herhangi bir ödeme alabilir miyim (temyiz sonucunu beklemeden)?
Teşekkürler
Cevap: Kıdem+ihbar+fazla mesai (alacak davası kazandım) temyiz ve icra?
konu hakkında bilgisi olan yok mu acaba?
teşekkürler
temyiz e gittikleri için, verilecek olan tazminat kararlarında kıdem tazminatını daha yüksek alırsınız, normalde şuan için 1 yıllık bir kıdem farkı alacağınız mevcutken, mahkeme ne kadar uzarsa kıdem tazminatınız da o oranda yükselir.
Alıntı:
Ali Serdar Ozcan rumuzlu üyeden alıntı
temyiz e gittikleri için, verilecek olan tazminat kararlarında kıdem tazminatını daha yüksek alırsınız, normalde şuan için 1 yıllık bir kıdem farkı alacağınız mevcutken, mahkeme ne kadar uzarsa kıdem tazminatınız da o oranda yükselir.
Tazminat hesabında dikkate alınacak süre , dava süresi kadar daha uzamaz,
fesih tarihi neyse odur, hesaplama o tarihe göre yapılır, sadece işlemiş olan faiz talep edilebilir.
Alıntı:
Ali Serdar Ozcan rumuzlu üyeden alıntı
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat hesabında dikkate alınacak süre , dava süresi kadar daha uzamaz,
fesih tarihi neyse odur, hesaplama o tarihe göre yapılır, sadece işlemiş olan faiz talep edilebilir.
Avukatım, dava dosyasının kapanması sonrası (karardan 3-4 hafta sonra) icra/haciz işlemi başlatırız dedi.Bu icra/haciz işleminin bana ne gibi bir faydası olur? Kazandığım tutarı veya herhangi bir ödeme alabilir miyim (temyiz sonucunu beklemeden)? (kazandığım alacaklar veya avukatlık masrafları vb.)
Bahsettiğiniz husus Kesinleşmeden İcraya Konulamayan İlamlar ile ilgilidir. İşçi alacakları kesinleşmeden de icraya konulabilir.
Haciz İşlemi ile alacağınıza kavuşursunuz. İlamda gösterilen miktarları işverenden icra marifetiyle alırsınız.
Sayın aktifnet, icra hukuku maddi hukukun tanımış olduğu hakların devlet organları aracılığı ile gerektiğinde cebren yerine getirilmesini sağlayan kurallarının oluşturduğu hukuk dalıdır. Dolayısıyla cebri icra faaliyeti maddi hukukun tanıdığı hakların yerine getirilmesine hizmet eden faaliyetlerin tümüdür. Elinizde eda hükmü içeren bir mahkeme ilamı varsa(sizin ilamınızda olduğu gibi) herhangi bir icra dairesinde ilamlı icra takibi talebinde bulunabilirsiniz(kural olarak ilamların icrası için kesinleşmesi gerekmez[sizin ilamınızda olduğu gibi]). Talebinize binaen borçluya bir icra emri gönderilir. İcra emrinde borluya borcunu 7 gün içinde ödemesi aksi halde aynı süre içerisinde mal beyanında bulunması belirtilir. Genel haciz yolu ile takibin aksine ilamlı icra takibinde itiraz yolu öngörülmemiştir. Borçlunun takibe karşı koyabileceği tek yol temyiz makamından icranın durdurulmasını talep etmesi ve bunun kabul edilmesidir. Sizin dosyanızda da aynı prosedür işleyecek icra emrinin tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde borçlu borcunu ödemez ve icranın durdurulması kararı da almazsa icra müdürlüğüne yapacağınız haciz talebi ile borçlunun haczi kabil malvarlığını haczettirip süresi içerisinde satış isteyip alacağınızı karşılayabileceksiniz.
İşe iade davasını kazanan işçi, temyiz sonucunu beklemeden işe iade edilemiyor ama... Adam işsiz işsiz 2 yıl bekliyor... İşte Türk hukuk sistemi...