Müessese çalışanı tarafından darp edildim
Merhaba. Babam ile birlikte bir restorana gittik ve gelen 4 farkli urunden 1 tanesini begenmedigi icin babam yemeyi reddetti ve geri gonderdi. Bu sirada garsonla bir munakasa oldu (sozlu) ve garson yanimizdan ayrildi. Hesap geldiginde geri yolladigimiz, yemedigimiz urunu hesaba katmislardi ama babam odemeyi reddetti. Garson tekrar gitti ve bir muddet gelmedi (Bu sirada restoranda 1 masa vardi ve simdi anladigim kadariyla o musterinin gitmesini beklediler). Musteri gittikten sonra iceride kasada oturan adam kufurler savurarak elinde kalin sopayla uzerimize dogru kosmaya basladi. (Buyuk ihtimal dukkan sahibinin oglu) Sopayi kaldirip kafama vurmaya calisirken dirsegimle engelledim ve sopa tam dirsegime isabet etti. O anda bir karmasa oldu ve garsonlar bu adami tutttular. 76 tl gelen hesaba 80 tl masaya birakip hemen ciktik. Suan dirsegimde bir agri soz konusu ama cok siddetli olmadigindan yarin sabah doktora gidecegim. Babamdada bana saldirildigi icin psikolojik bir cokuntu oldugunun farkindayim.
Hem yemedigimiz yemegi odedik hemde darp edildim. Darp raporu alsam sopayi coktan atmislardir yada saklamislardir. Sizce hukuken ne yapmaliyim? Olay aninda restoranda bizim disimizda bir musteri yoktu ve gorgu taniklarinin hepsi oranin garsonu veyahut parkci. Sikayet halinde yalan beyanet vereceklerine adim gibi eminim. Samimi goruslerinizi bekliyorum, uzun uzadiya uzayacak bir davada bulunmak istemiyorum cunku ise girme asamasindayim ve hali hazirda bir davam olup olmadigini her isyeri soruyor. Ortada ne gorgu tanigi var, ne darp aleti, ne kamera, tek gorgu tanigi yanimdaki babam. Sizce dava acmaya degermi? Bize saldiran sahis bir yana davayi kazanmamam halinde muesseseyede kapatma cezasi verilebilirmi? Tesekkurler.
Cevap: Müessese çalışanı tarafından darp edildim
Yapmanız gereken öncelikle saldırıya uğradığınız an karakola gidip şikayetçi olmaktı.Olayın üzerinden sanıyorum 1-2 gün geçti.Ciddi ispat sorunlarınız olduğu gibi 2 gün sonra şikayetçi olmaya kalkarak ispat durumunuzu iyice sıkıntıya sokmuşsunuz.Bu kadar zaman sonra alacağınız raporun inandırıcılığı da tartışılır.İhtimal lokantaya ait güvenlik kameraları bu süre içinde yok edilmiş, kimin nasıl ifade vereceği aralarında planlanmış olabilir.Ayrıca hem dava açmayı düşünüyor hem mahkemeyle uğraşmak istemediğinizi söylüyorsunuz.Bu ülkede 6 aydan kısa süren dava pek görülmüş değil(temyizi, ertelemesi vs.).Bence iş işten geçmiş gibi dursa da genede 1 yıla aşkın sürebilecek davaları, karşı tarafında sizden şikayetçi olma durumunu ve ispat sorununuza rağmen mücadele etmeyi göze alıyorsanız savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.İhtimal size saldıran kişi ıspatlayabilirseniz ceza alabilir(ertelenmiş para cezası vs.), müesseseye kapatma cezası verilmesi hele ki bu durumda uzak ihtimal gözüküyor.Kolay gelsin.